Elazığ’da Rızayi Mahallesi'nde oturan CHP Elazığ İl Başkanlığı'nda çalışan Faysal Akgün’ün kapısının duvarına çarpı işareti ve hilal konularak, ‘Ölün’ ifadesi yazıldı. Akgün’ün işaretlemeyi fark etmesinin ardından mahalleye gelen polisler soruşturma başlattı.

"DEVLETİMİZİ DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM"

Yaşadığı olayı SÖZCÜ'ye anlatan Akgün, "Sabah 09:00 gibi uyandığımda poğaça almaya gitmek için evden çıkıyordum evimin kapısını bir açtım ki kapımın yan duvarına çarpı içeri konularak ‘Ölün’ yazıldığını gördüm. Bu yazıyı görünce şok oldum sinirden titremeye başladım. Sonrasında abimi çağırdım abim de emniyeti aradı emniyetteki memurlar da gelip inceleme yaptılar. Tarih tekerrür etmeseydi, Maraş'ta da bu katliam yapıldı, Sivas'ta da, Çorum'da da yapıldı. Aynısından burada da Elazığ’da da  Aleviler'in üzerinde oyun oynanıyor. Devletimizi duyarlı olmaya çağırıyorum, gelsinler ne gerekiyorsa yapsınlar" ifadelerini kullandı.

“FAİLLERİN EN KISA SÜREDE YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILMAKTADIR”

Yaşanan polayın ardından Elazığ Valiliği yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İlimizde bir mahallemizde bulunan çok katlı binanın apartman boşluğuna yazılama yapılmıştır. Söz konusu müessif olayın aydınlatılması ve faillerinin en kısa sürede yakalanması için Emniyet birimlerimiz tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

CHP’Lİ VEKİLDEN TEPKİ

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, söz konusu girişimin provokasyon olduğunu belirterek, “Kimler tarafından yapıldığı meçhul olan, bir partiye veya ideolojiye yönelik sembolün kullanıldığı provokatif eylemin Elazığ’ımızın huzurunu bozmasına izin vermeyeceğiz. Konu ile alakalı Elazığ Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü gereken çalışmayı titizlikle yürütmektedir. Bu konunun da takipçisi olacağım, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberler bilgi eksikliği nedeni ile yanlış yorumlanmıştır. Faysal Akgün CHP’nin resmi parti çalışanı değildir CHP üyesidir" diye konuştu.

"ŞEREF YOKSUNLARI..."

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver ise yaşanan provokasyona tepkisini şöyle dile getirdi:

"Elazığ’da bir evin girişine yazılan ve bizimle ilişkilendirilmeye çalışılan, haysiyet ve şeref yoksunları tarafından tertip edildiği belli olan bu ve benzeri hiçbir tiyatral girişimin, memleketimizin huzurunu bozmasına fırsat vermeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."