[imza_template desc="Batuhan SERİM,Orhan BOZKURT" arry="Batuhan SERİM,Orhan BOZKURT"][/imza_template]

Sivas eski İl Müftüsü ve halen Diyanet'te aktif olarak görev yapan Yusuf Şahin’in AKP’li bir siyasetçiymiş gibi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı öven; CHP, İYİ Parti ve HDP başta olmak üzere muhalefet partileri ve liderlerine hakarete varan sözler sarf ederek yaptığı sosyal medya paylaşımları tepki çekti.



15 TEMMUZ ÖNCESİ CHP’Yİ VE KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALAN PAYLAŞIM

Şahin, 9 Temmuz’da yaptığı “CHP İktidarı 15 Temmuzcuların İktidarından Farksız Olur” başlıklı paylaşımında da muhalefeti “FETÖ’cü” ve “PKK’LI” olmakla suçladı. Şahin, muhalefeti hedef alan paylaşımında şu sözlere yer verdi:

“Biden daha ABD Başkanı seçilmeden, ‘Türkiye’de muhalefete yardım ederek iktidarı değiştireceğiz’ demişti. Başkan olduktan sonra da ‘Her durum ve şartta İsrail’in yanında olacağız’ dedi. CIA ve MOSSAD eliyle FETÖ’yü 15 Temmuz’a hazırlayan bu güç, yani ABD ve İsrail (Allah korusun) şayet 15 Temmuz başarılı olsaydı bu yaptığının karşılığını istemezler miydi? Durum bu olunca da T.C. adı var, kendi yok, iradesi başkalarının elinde bir oyuncak devlet olmaz mıydı?

Evet Kılıçdaroğlu, ‘Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız’ diyor. Millet İttifakı içerisinde Kılıçdaroğlu’nun en büyük dostları, yani ortakları kim? PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve FETÖ’nün uzantısı İYİ Parti. İşte Kılıçdaroğlu açık açık ‘Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız’ diyor. Bu sözün açıklaması; ‘ABD ve İsrail’in yardımları sonucu PKK ve FETÖ ile yani onların uzantısı partilerle iktidar olacağız’ demektir. Bir yabancı gücün, ülkemizin yönetimine böyle fütursuzca müdahalesi milletimizin kabul edeceği bir şey değildir diye düşünüyorum.”



VAAZLARINI CANLI YAYINLIYOR, ERDOĞAN’I ÖVEN PAYLAŞIMLAR YAPIYOR

Facebook sayfasını muhalefeti hedef alan, hakaret içerikli paylaşımlarıyla oldukça sık kullandığı görülen eski müftü Şahin, halen camilerde namaz kıldırıyor.



Şahin'in Cuma namazlarında cami kürsüsünden verdiği vaazları Facebook'ta canlı yayınla paylaştığı da dikkat çekiyor. Öte yandan muhalefeti hedef alan Şahin’in, sık sık Erdoğan’ı öven paylaşımlar yaptığı da görülüyor.



Sivas eski İl Müftüsü Yusuf Şahin’in sosyal medya paylaşımlarına art arda tepkiler geldi. SÖZCÜ'ye konuşan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ve İYİ Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Koç da, Şahin’in paylaşımlarına tepki gösterdi.

“KABUL EDİLEMEZ”

Şahin’in sözlerinin kabul edilemez olduğunun altını çizen CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Bir din görevlisi olarak onun görevi vatandaşlarımızı İslam dini hakkında aydınlatmak ve din hizmetlerini denetlemektir. Bununla birlikte toplumu ayrıştırmaya çalışan sözleriyle en büyük zararı kutsal dinimize vermektedir. Tavsiyem, kendi işleriyle meşgul olmasıdır” şeklinde konuştu.

“GEÇMİŞTE FETÖ’YE YARANMAK İÇİN NELER YAPTIĞINI GAYET İYİ BİLİYORUZ”

Karasu, sözlerine şöyle devam etti:

“İktidara şirin görünmek için türlü cambazlıklar yapanların geçmişte FETÖ’ye yaranmak için de neler yaptığını gayet iyi biliyoruz. 2013 yılına kadar düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nda avuçları patlarcasına alkışlayan da yine kendisiydi. Eğer FETÖ’cülerden hesap sorma konusunda samimiyse kendisini FETÖ elebaşına ‘dön, bitsin bu hasret’ diyenlerden hesap sormaya davet ediyorum."

“BU TÜR PAYLAŞIMLAR TOPLUMUMUZU KUTUPLAŞTIRIYOR”

Paylaşımların bir “zihniyet ürünü” olduğunu dile getiren İYİ Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Koç ise, “Bir yerlere şirin görünmek, makam mevki kapmak derindeler. Daha doğrusu ‘balık baştan kokar’ misali, baştaki adam ne söylüyorsa bunlarda tekrarlıyorlar. Ancak bu tür dini liderlik vasıfları olan şahısların yaptığı paylaşımlar toplumumuz kutuplaştırıyor. Bu tür videoları, paylaşımları görenler hele birde bunları anlatan bir 'müftü' ise inanıyor” açıklamasında bulundu.

“GÖREVİ İSLAM’I ANLATMAK, SİYASET YAPMAK DEĞİL”

Sivas’ta son bir haftada 30 köy gezdiğini ve zaman zaman bu tür paylaşımlara inanan vatandaşlarla karılaştıklarını belirten Koç, “Onlara doğruları anlatmakta ve ikna etmeye zorlanıyoruz. O müftü, halen bir devlet memuru olarak bu tür paylaşımlarla aynı zamanda suç işliyor. Onun görevi İslam dinini anlatmak, siyaset yapmak değil. İlgili kurumların gereğini yapmasını bekliyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="AKP’li belediyeler enişteyi uçurdu" desc="AKP’nin İzmir Halkla İlişkiler Başkanı Melek Eroğlu’nun eşi Fuat Eroğlu’nun şirketi, bu yılın ilk 6 ayında, 4 AKP’li ve 1 MHP’li belediyeden toplam 14 milyon liralık ihale kazandı. Şirket, çocuk parkı ve kaykay pisti yapıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/18/iecrop/10kaykay1_16_9_1626567940.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-belediyeler-enisteyi-ucurdu-6544974/"]

[old_news_related_template title="Üniversiteyi AKP bayraklarıyla donattılar" desc="Atatürk Üniversitesi Rektörlük binasının bitişiğinde bulunan 'Kültür Merkezi'nde düzenlenecek AKP İl Başkanlığı Divan Toplantısı' için rektörlük adeta AKP İl Başkanlığı gibi süslendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/16/iecrop/a4331977-cbf7-42a1-8515-1453699f3511_16_9_1626441499.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/universiteyi-akp-bayraklariyla-donattilar-6542619/"]