İBB Meclisi’nin Mart ayı oturumlarının ilk bileşiminde 13 Şubat’ta hayatını kaybeden eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın adını yaşatmak için ortak bir teklif gündeme sunuldu.

AKP’nin önerisi ve CHP, MHP, İYİ Parti gruplarının imzası ile verilen ortak teklifte, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın adının Yenikapı Meydanı’na ve pandemi döneminde meclis oturumlarının da gerçekleştirildiği  Avrasya Gösteri Merkezi’ne verilmesi istendi.

Teklif oybirliği ile kabul edilerek Topbaş döneminde yapılan Yenikapı Meydanı’nın adı Dr. Mimar Kadir Topbaş Meydanı, Avrasya Gösteri Merkezi’nin adı da Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi oldu.

AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, “İBB Meclisi kendine yakışan bir vefa örneği gösterdi” diyerek teklife destek veren siyasi parti gruplarına teşekkür etti.

[old_news_related_template title="İBB Meclisi’nde AKP ve İYİ Parti arasında HDP gerilimi" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eleştirilere neden olan 8 Mart Dünya Kadınlar günü paylaşımı İBB Meclisi’nde de tartışma yarattı. AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın konuşmasında bu konuya değinmemesini eleştirerek “Çıkıp ‘Ey büyükşehir belediye başkanı, bu hadsizliği nasıl yaparsın’ diye konuşma yapacağına takla atıverdi” dedi. Özkan da 'Bana bu lafları söyleyenler FETÖ’nün hamuru ile mayalananlar. Bana da taklacı diyor. Taklacı güvercin sensin” diye tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/08/iecrop/iyi-parti-sozcu_16_9_1615218783.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibb-meclisinde-akp-ve-iyi-parti-arasinda-hdp-gerilimi-6302976/"]

[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan Kadir Topbaş açıklaması" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 3 aydır corona tedavisi gördükten sonra hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş'la ilgili açıklamada bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/13/iecrop/imamoglu_16_9_1613225868.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-imamoglundan-kadir-topbas-aciklamasi-6258493/"]