Dün hayatını kaybeden Esas Holding’in kurucusu, duayen iş insanı Şevket Sabancı için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Sabancı ailesi ve yakınlarının yanı sıra 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un yanı sıra iş ve sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı.



Şevket Sabancı'nın oğlu Ali Sabancı ve kızı Emine Sabancı Kamışlı'nın taziye dileklerini kabul ettiği törende, Hayırlı Zerrin Sabancı, eşinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Şevket Sabancı, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi. DHA



[old_news_related_template title="Şevket Sabancı yaşamını yitirdi" desc="Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu olan Şevket Sabancı 85 yaşında hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/22/iecrop/esas_holding-scaled-e1578557830667_16_9_1626939018.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/sevket-sabanci-yasamini-yitirdi-6550724/"]