Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sorduğu soru iki bakanı şaşırtmıştı.

AA muhabiri, "19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?" ifadelerini kullanmıştı.

SOYLU'NUN DANIŞMANINDAN TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Danışmanı Mazhar Yıldırımhan da sosyal medya hesabından sorulan soruya ve Anadolu Ajansı'na tepki gösterdi.

Yıldırımhan, "AA Genel müdürü acilen istifa etmelidir. Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir. AA muhabiri üzerinden Süleyman Soylu'ya ve hükümete suikast düzenlenmiştir" ifadelerini kullandı.

"ONUNLA İLGİLİ SÖZÜMÜ GERİ ÇEKİYORUM"

Paylaşımını silen Yıldırımhan, yeni açıklamasında "Öğrendiğim kadarı ile AA genel müdürü yaşanan bu gelişmeden benim kadar şaşkın ve üzgün. Onunla ilgili sözümü geri çekiyorum. Ancak muhabirin yaptığı kahpelik ve şerefsizlik affedilemez. Yaptığı tam bir suikast girişimidir" dedi.

Mazhar Yıldırımhan, açıklamasından sonra Twitter hesabını kapattı.







[old_news_related_template title="AA muhabirinden iki bakanı şoke eden soru" desc="Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sorduğu soru iki bakanı şoke etti. AA muhabiri, '19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/21/iecrop/bakanlar-1_16_9_1621612557.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/aa-muhabirinden-iki-bakani-sok-eden-soru-6443606/"]

[old_news_related_template title="'Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi kim?' sorusunu resmen sordu" desc="CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan” bir siyasetçi olduğunu yönündeki açıklamasını TBMM gündemine taşıdı. Özel, “Türkiye’de siyasetçi ile mafya arasındaki ilişkilerin varsa üzerine gidilmesi bir siyasi ilke olması gerekirken, burada bu ilişkiyi bir bakanın bildiği ancak adım atmadığı anlaşılmaktadır” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/21/iecrop/ozgur-ozel-depophotos_16487495_16_9_1572772061_16_9_1621585969.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sedat-pekerden-10-bin-dolar-alan-siyasetci-kim-sorusunu-resmen-sordu-6442784/"]

[old_news_related_template title="CHP'den Süleyman Soylu'ya: Eğer o elinde sakladıklarını çıkartmazsan namertsin" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Millet İttifakı’nın HDP'ye bakanlık sözü verdiği iddialarına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 'Elinde ne varsa ortaya koyman gerekmiyor mu? Sen İçişleri Bakanı değil misin? ‘Elimde belge var, 6 aydan beri tutuyorum.’ Niye tutuyorsun? Kim tutturuyor sana? Eğer o elinde sakladıklarını çıkartmazsan namertsin' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/20/iecrop/ozkoc_16_9_1621524656.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chpden-suleyman-soyluya-eger-o-elinde-sakladiklarini-cikartmazsan-namertsin-6441804/"]