Sabahın erken saatlerinden itibaren ülkesinde bayramı geçirmek isteyen çok sayıda Suriyeli, geçiş için sıraya girdi. Resmi işlemleri tamamlanmasının ardından Suriyeliler, Türkiye’den Suriye’ye corona virüsü (Covid-19) önlemleri kapsamında 20 kişilik gruplar halinde giriş yaptı.

Suriye tarafındaki Bab El-Hava Sınır Kapısı Medya ve Halkla İlişkiler Ofisi Direktörü Mazen Alluş, “Bayramda yaklaşık 35 bin Suriyelinin Bab El-Hava Sınır Kapısından Suriye’ye giriş yapması bekleniyor. Suriyelilerin geçişleri bugünden itibaren 18 Temmuz’a kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ikamet eden Suriyeli mülteci Radwan Al-Homsi ise, “Türkiye, Bab El-Hava Sınır Kapısı’ndaki yetkililer bayram tatili için geçişlere izin verdi. Suriyeliler bu habere sevindiler, çünkü 2 yıl önce corona virüsü salgını nedeniyle Suriye'ye gidemediler ve evlerinde bayram tatillerini geçiremediler. Bugün Suriye'ye girişin ilk günüydü. Türkiye ve Suriye tarafları Suriye'ye giriş için prosedürleri kolaylaştırdı” dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="Hamile Suriyeli kadınlara şartlı bayram izni" desc="Gaziantep Valiliği, Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilere yönelik bir takım kararlar aldı. Buna göre, ülkelerine giden Suriyelilere dönüş için yaklaşık 6 ay izin verilirken, hamile olanlar ise ancak kaç aylık hamile olduklarını belirten doktor raporu ile çıkış yapabilecek. Doktor raporu almadan ülkesine giden ve orada doğum yapanların çocukları Türkiye'ye alınmayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/06/iecrop/suriyeliler-dha-1_16_9_1625556147.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/raporsuz-doguran-suriyelilerin-cocuklari-turkiyeye-alinmayacak-6523934/"]

[old_news_related_template title="Suriye'de kriz: Yeni bir felaket kapıda..." desc="Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Dünya Gıda Programı (WFP), Suriye'de 12,4 milyon insanın gıda erişimi konusunda sorun yaşadığını açıkladı. Bu sayı, geçen yıla kıyasla 4,5 milyon artış gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/25/iecrop/suriye-reuters_16_9_1624642292.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/suriyede-kriz-yeni-bir-felaket-kapida-6506072/"]