Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Aydıncık ilçesinde orman yangınından etkilenen alanlarda inceleme yaptı. Yenikaş Mahallesi'ndeki incelemesinde, yangında evi zarar gören Süleyman Küçük'ü ziyaret eden Elvan, hem 'geçmiş olsun' dileklerini iletti, hem de devletin kurumlarının yanında olacağını söyledi.

Elvan, ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayıp Küçük ile görüştürdü. Küçük'e 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Erdoğan, "Geçmiş olsun, Rabbim şifalar versin inşallah" dedi.

Bakan Elvan da bölgedeki duruma ilişkin Erdoğan'a bilgi vererek, "Yangın şu anda tamamıyla kontrol altında, hasar tespit çalışmaları da bitti. Gerekli destekleri veriyoruz, tüm vatandaşlarımıza sizin selamlarınızı iletiyoruz. Tüm masraflarını karşılayacağımızı, vatandaşlarımıza ifade ettik, ilettik. Sizlere dua ve teşekkür ediyorlar" ifadesini kullandı.

Küçük'ün yangından son anda kurtulduğunu anlatan Elvan, "Yangında, gece saat 02.30 sıralarında vatandaşımızı uyandırıp dışarıya çıkarmışlar. Yoksa Allah korusun, çok daha kötü bir durumla karşı karşıya kalabilirlerdi. Hem amcamızı, hem teyzemizi yangın yerinden kurtardılar" dedi. DHA

[old_news_related_template title="Marmaris yangını 5'inci gününde! Giderek etkisini artırıyor" desc="Muğla’nın Marmaris yangını 5’nci gününde sönmek yerine giderek çok daha fazla etkisini gösteriyor. Dün Hisarönü Mahallesi’nde başlayan yangın, rüzgarın sürekli yön değiştirmesiyle geniş boyutlara ulaştı. Mahallenin merkezine ulaşmasına çok az bir mesafenin kaldığı yangında söndürme çalışması yapanlar da canlarını kurtarmak için çalışmayı bırakmak zorunda kaldı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise 'Hisarönü yanıyor! Alevler yerleşim yerlerine kadar geldi, evler tahliye ediliyor. Acil havadan destek şart! Çığlıkları duyun artık!' diyerek yetkililere seslendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/02/iecrop/marmaris-sozcu-1_16_9_1627923681.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/marmaris-yangini-5inci-gununde-giderek-etkisini-artiriyor-6570842/"]