Apple'ın ikonik cihazlarını tasarlayan ve 2019 yılında şirketten ayrılan Jony Ive, LoveFrom ile yoluna devam ederken yanına teknoloji dünyasının önde gelen isimlerini de alıyor.
Ive, son olarak Pinterest'in kurucularından Evan Sharp ile anlaştı.

Sharp, Ben Silbermann ve 2012'de ayrılan Paul Sciarra ile birlikte Pinterest'i kurmuştu. Bugün şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Sharp yeni adresine giderken Pinterest'in yönetim kurulunda kalmaya ve danışmanlık yapmaya devam edecek.

BENİM İÇİN MUAZZAM BİR FIRSAT


Pinterest çalışanlarına bir mesaj yazan Sharp, şu satırları kaleme aldı:

“Sevdiğim bir hayatı nasıl yaratacağımı düşündüğümde, benim için net olan bir şey var: Gerçekten, bir tasarımcı ve ürün üreticisi olarak büyümek istiyorum. Bu yüzden LoveFrom'da tasarımcı Jony Ive ile çalışmaya karar verdim. Mesleklerinde en iyilerle birlikte olmak, benim için muazzam bir fırsat.”

Sharp'ın ayrılışı pandemi ile birlikte daha da zorlaşan kötü bir yılın ardından geldi. Pinterest'in hissesi, 2021'in başından bu yana değerinin neredeyse dörtte birini kaybetti. Üç ayda gelirlerini yıldan yıla ikiye katlamasına rağmen, ABD'deki aylık aktif kullanıcılardaki yüzde 5'lik düşüş, yatırımcıları endişelendirdi ve tek bir günde piyasa değerinden yaklaşık 8 milyar dolar sildi.

San Francisco merkezli şirket, cinsiyet ayrımcılığı ile ilgili skandallarla da gündeme geldi. Geçen aralık ayında eski yöneticilerinden Françoise Brougher'ın davası için 22,5 milyon dolar ödedi.

İki yıl önce Apple'dan ayrılan Ive, LoveFrom ile ilgili son haftalarda daha fazla bilgi vermeye başladı. Geçen ay LoveFrom, Ferrari'nin ana şirketi Exor ile bir anlaşma imzaladı.

[old_news_related_template title="iPhone'un tasarımcısı Ferrari'nin ilk elektrikli aracını tasarlayacak" desc="ABD merkezli Apple'ın iPod, iPhone, Apple Watch ve iMac G3 gibi cihazlarını tasarlayan ve bir süre önce şirketten ayrılan Jony Ive'ın Ferrari ile çalışmaya başladığı açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/28/iecrop/ive-reuters_16_9_1632831631.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/iphoneun-tasarimcisi-ferrarinin-ilk-elektrikli-aracini-tasarlayacak-6675236/"]

[old_news_related_template title="Ölümünün 10. yılında yürek burkan mesaj" desc="Apple'ın eski tasarımcısı Jony Ive, yazdığı duygusal bir notla Steve Jobs'ı andı. Steve Jobs'ın markanın asıl ruhu olarak tanımladığı Jony Ive, Jobs'ın sadece iş arkadaşı olmadığını dostu, sırdaşı ve ilham aldığı kişi olduğunu yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/05/iecrop/steve_jobs-depophotos_16_9_1633436666.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/olumunun-10-yilinda-yurek-burkan-mesaj/"]

[old_news_related_template title="Pinterest, çalışanlarını tükenmişlik sendromundan kurtarmak için kolları sıvadı" desc="Görsel paylaşım sitesi Pinterest, tükenmişlik sendromunu azaltmak için çalışanlarına ücretli izin verdi. Şirket, kendi Pinterest sayfasındaki bir gönderide, tüm küresel ofislerinin cuma günü kapalı olacağını duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/05/iecrop/pinterest-shutterstock_16_9_1630844079.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/pinterest-calisanlarini-tukenmislik-sendromundan-kurtarmak-icin-kollari-sivadi-6632257/"]