Geçtiğimiz aylarda parti videoları ve sosyal medyaya sızan görüntüleriyle tüm dünyada gündem olan, daha sonra ise basının karşısına çıkarak özür dileyen Finlandiya Başbakanı Sanna Marin bu kez de tarzıyla gündem oldu.


Fin basını, Marin'in son dönemde imaj değişikliğine gittiğini yazarken, daha çok siyah renkleri tercih etmeye başladığını yazdı.


Fin basını, Marin'in yurtdışı gezilerini ve Instagram hesabını mercek altına alırken, en çok giydiği kıyafetin boğazlı kazak olduğunu yazdı. Sanna Marin'in özellikle son dönemde giyiminde sık sık siyah tercih ettiği yazıldı.

Finlandiya Başbakanı'nın Instagram hesabından yaptığı paylaşımlara da yer verilen haberde, son gezide giydiği pastel tonlarındaki boğazlı kazağa dikkat çekildi. Fin basını, Marin'in tarzını 'klasik ve şık' olarak nitelendirdi.

Sanna Marin son dönemde siyah boğazlı kazağını üstünden çıkarmıyor

Marin'in, toplantılarda, önemli etkinliklerde, dergi çekimlerinde ve hatta cenazelerde bile boğazlı kazak giydiğine dikkat çekildi.


Marin, Kasım 2022'de Slovakya Başbakanı Eduard Heger ile bir araya geldiğinde de yine boğazlı kazak giydiği vurgulandı.



Fin basını, "Başbakan Sanna Marini'nin tarzı yıllar içinde giderek daha rahat ve modaya uygun bir yönde değişti." ifadelerini kullandı. Daha önce daha resmi ceket takımlar, etekler giydiği belirtilen Başbakan'ın yıllar içinde tarzını oturttuğu ve birçok kişi tarafından örnek alındığı yazıldı.



Marin'in özellikle 2019-2020 yıllarındaki kıyafetlerinde resmi tercihler göze çarparken, yıllar içerisinde daha günlük ve sade bir tarza büründüğüne dikkat çekildi.