Rusya’nın Ukrayna operasyonu nedeniyle Polonya, Moldova, Slovakya ve Romanya gibi Ukrayna’ya komşu ülkelerde tedirginlik yaşanırken Ukrayna’ya sınırı bulunmayan Hırvatistan’da bir iddia ortaya atıldı.

Hırvatistan Devlet Başkanı Zoran Milanoviç, Ukrayna toprakları üzerinden havalanan bir insansız hava aracının NATO üyesi Macaristan üzerinden kendi topraklarına ulaştığını söyledi. Milanoviç, “Şu an bilinen, Ukrayna topraklarından gelen İHA'nın yakıtı bitince Zagreb'e düştüğüdür. Nasıl bir nesne olduğunu biliyoruz. Macaristan üzerinde 40 dakikadan fazla uçtu ve Hırvat hava sahasında 7 dakikadan az kaldı. Bu ciddi bir olay. Gerçekler ortaya çıkacak. Eski tip bir uçağın NATO üyesi ülkeler üzerinde havada 1 saatten fazla kalması nasıl mümkün olur da kimse bunu fark etmez?” ifadelerini kullandı.

Milanoviç ayrıca insansız hava aracı ile ilgili incelemelerin sürdüğünü, Hırvatistan askeri uzmanlarının da soruşturmaya dahil olduğunu aktardı.

Hırvatistan Başbakanı Andrey Plenkoviç ise insansız hava aracının Rusya’ya ait olduğunu iddia etti. Öte yandan, Hırvatistan basını, düşen dronun Sovyet yapımı bir Tu-141 tipi keşif aracı olabileceğini aktardı.

[old_news_related_template title="Hırvatistan: Çatışma çıkarsa NATO’daki askerlerimizi geri çekeceğiz" desc="Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, Rusya ile Ukrayna arasında çatışma çıkması durumunda NATO'daki Hırvat askerlerin geri çekileceğini belirterek, 'Hırvatistan, çatışma olması durumunda asker göndermeyecek. Aksine tüm askerlerini geri çekecek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/25/iecrop/milo1_19638434_16_9_1643135938.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/hirvatistan-catisma-cikarsa-natodaki-askerlerimizi-geri-cekecegiz-6911952/"]