Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Başkanı Rafael Grossi, bir heyetin Ukrayna'daki Zaporizhzhia nükleer santralini bu hafta ziyaret edeceğini ifade etti.

Heyete başkanlık edeceğini belirten Grossi Twitter'da yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın ve Avrupa'nın en büyük nükleer santralinin güvenlik ve emniyetini sağlamamız gerek" dedi.

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna işgali sırasında Mart ayında ele geçirdiği Zaporizhzhia santralini Ukraynalı teknisyenler yönetiyor.

Altıncı ayına giren savaşta yoğun çatışmaların görüldüğü bir yer haline gelen santralin, çatışmalarda bir hedef haline gelmesinin önüne geçmek için Birleşmiş Milletler ve Ukrayna askeri ekipman ve personelin alandan çekilmesi yönünde çağrıda bulunmuştu.
[old_news_related_template title="Putin kesenin ağzını açtı! Ukrayna'dan kaçanlara maaş bağlıyor" desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaş nedeniyle Ukrayna'dan Rusya'ya gelen sığınmacılara maaş bağlayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/27/iecrop/putin_16_9_1661617969.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putin-kesenin-agzini-acti-ukraynadan-kacanlara-maas-bagliyor-7332515/"]