İsrail Savunma Bakanı Gantz, Filistin asıllı Amerikalı muhabir Shireen Abu Akleh'in ölümüyle ilgili açıklama yaptı.
Gantz, açıklamasında "ABD Adalet Bakanlığı'nın Shireen Abu Akleh'in trajik ölümüyle ilgili soruşturma yürütme kararı bir hatadır. IDF, ayrıntıların paylaşıldığı, Amerikalı yetkililere sunulan profesyonel ve bağımsız bir soruşturma yürüttü. ABD temsilcilerine IDF askerlerinin yanında olduğumuza, dış soruşturmayla işbirliği yapmayacağımıza ve iç soruşturmalara müdahaleye izin vermeyeceğimize dair bir mesaj ilettim" ifadelerini kullandı.
[old_news_related_template title="AB'den İsrail ordusunun öldürdüğü Filistinli çocuk için soruşturma çağrısı" desc="AB Filistin Temsilciliği'nin açıklamasında, “2022'de Batı Şeria'da şimdiye kadar 32 çocuk, İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürüldü' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/15/iecrop/filistin-reuters_16_9_1668518352.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abden-israil-ordusunun-oldurdugu-filistinli-cocuk-icin-sorusturma-cagrisi-7481319/"]
İsrail, ABD'nin Shireen Abu Akleh soruşturmasını 'hata' olarak nitelendirdi
İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, ABD Adalet Bakanlığı'nın Filistin asıllı Amerikalı muhabir Shireen Abu Akleh'in ölümüyle ilgili soruşturma açmasını 'hata' olarak nitelendirerek iş birliği yapmayacaklarını duyurdu.