Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rus lider Vladimir Putin'e destek veren Çeçen lider Ramazan Kadirov terfi ettirildi...

Kremlin yönetimi savaşta aldığı rol ve katkıları dolayısıyla Kadirov'un Ukrayna işgalinde korgeneralliğe yükseldiğini duyurdu.

Kadirov'un Ukrayna'daki savaşta ön cephede yer aldığına dair iddialar ve görüntüler gelmeye devam ederken Rus devlet medyasında bu yönde bir terfinin geldiğine dair doğrulanmamış açıklamalar olduğu da kaydedildi.

Son dönemde Ukrayna'nın liman kenti Mariupol'de görüntülenen Kadirov daha önce yaptığı açıklamada, Ukrayna'da savaşa devam edeceklerini duyurmuştu.

[old_news_related_template title="Çeçen lider Kadirov, savaşması için 14 yaşındaki oğlunu Mariupol'e götürdü" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov, 14 yaşındaki oğlu ile birlikte Mariupol'e gitti. Kadirov burada oğluyla birlikte üst düzey Rus generalleri de ziyaret etti. Kadirov'un 14 yaşındaki oğlu, pahalı zevkleri ile de tanınıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/30/iecrop/0_pay-ramzan-kadyrov-in-mariupol-12-east2west-news_16_9_1648626050.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cecen-lider-kadirov-savasmasi-icin-14-yasindaki-oglunu-mariupole-goturdu-7042499/"]