İtalya’da geçen hafta düzenlenen seçimde büyük zafer kazanan aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri partisi lideri Giorgio Meloni’nin kanser sonucu hayatını kaybeden babasının bir dönem uyuşturucu kaçakçılığından hapis yattığı ortaya çıktı.

İspanyol Diario de Mallorca gazetesinin haberine göre, ailesini yıllar önce terk eden baba Francesco Meloni, 1995’te İspanya adası Menorca’da yüklü miktarda uyuşturucuyla yakalanıp tutuklandı. Habere göre restoranının iflas etmesinin ardından Afrika’dan uyuşturucu kaçırdığını itiraf eden baba Meloni, 9 yıl hapis cezası aldı.

45 yaşındaki Giorgio Meloni, daha önce babasının kendisi 1 yaşındayken evi terk ettiğini ve kendisiyle yıllardır hiç görüşmediğini açıklamıştı. Meloni babasından çok hoşlanmadığını da söyleyerek “Çok iyi bir insandı diyemem” demişti.

[old_news_related_template title="Faşizm İtalya'ya geri döndü: İşte Başbakan olması beklenen Meloni'nin Türkiye karşıtı duruşu" desc="İtalya seçimlerinde sandıktan birinci parti çıkan aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri lideri Giorgia Meloni, beklendiği gibi başbakan olması halinde ülkenin Mussolini’den sonraki ilk aşırı sağcı lideri olacak. “Faşizm İtalya’ya geri döndü” yorumlarına yol açan Meloni, Türkiye karşıtı açıklamalarıyla da dikkat çekmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/26/iecrop/resimid_212921411_21292141_16_9_1664185077.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/fasizm-italyaya-geri-dondu-iste-basbakan-olmasi-beklenen-meloninin-turkiye-karsiti-durusu-7383661/"]