Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’nın Avrupa’daki bazı ülkelere doğalgaz akışını durdurmasını “şantaj” olarak niteledi.

Von der Leyen, bu adımın kabul edilemez olduğunu ve Rusya’nın bir gaz tedarikçisi olarak güvenilmezliğini ortaya koyduğunu söyledi. Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya’dan gaz akışının kesilmesi ihtimaline göre acil durum planı hazırladığını kaydeden von der Leyen, Avrupa Komisyonu olarak alternatif kaynaklar bulunması için ülkelerle temas halinde olduklarını belirtti.

“Avrupa ve dünya liderleriyle Avrupa’da enerji tedariğinin güvenliği için çalışmaya devam edeceğiz” diyen von der Leyen, Rusya’ya ortak yanıt vereceklerini ifade etti.

Rus enerji şirketi Gazprom, bugün yaptığı açıklamada Bulgaristan ve Polonya’ya gaz akışının kesildiğini duyurmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklamada iki ülke ruble ile ödeme yapmadığı için gaz akışının kesildiği belirtilmişti.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Gazprom, Avrupa'ya doğalgaz akışını durdurdu" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 60 günü aşkın bir süredir devam ederken, Rus doğalgaz ve enerji şirketi Gazprom'dan bir açıklama geldi. Şirket Bulgaristan ve Polonya'ya doğalgaz akışının kesildiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/27/iecrop/gazprom-reuters_16_9_1651040984.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-gazprom-avrupaya-dogalgaz-akisini-durdurdu-7100335/"]

[old_news_related_template title="Rus gazında belirsizlik sürüyor: AB'den üyelerine ruble uyarısı" desc="Avrupa Birliği, Rusya'ya ruble ile doğalgaz ödemesi yapma niyetinde olan üyelerini uyararak bunun yaptırımları ihlal etme anlamına geleceğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/1_16_9_1649915471.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/rus-gazinda-belirsizlik-suruyor-abden-uyelerine-ruble-uyarisi-7073352/"]