Fox News'in haberine göre; ABD ve Kanada'daki içki mağazaları, Başkan Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgalini protesto etmek için Rus votka stoklarını atmaya başladı.

Kanada, Ontario'da Maliye Bakanı Peter Bethlenfalvy, Eyalet İçki Kontrol Kurulu'na mağazaların Rus votkasını ve diğer alkollü ürünleri kaldırmasını emretti. Bethlenfalvy, "Ontario, Rus hükümetinin Ukrayna halkına karşı saldırgan eylemini kınamak için Kanada'nın müttefiklerine katılıyor ve federal hükümetin Rus hükümetine yaptırım uygulama çabalarını güçlü bir şekilde destekliyoruz. Bu son derece zor dönemde Ukrayna halkının yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

İl genelinde yaklaşık 700 mağazadan ürünler kaldırılacak.

Ontario Liberal Parti lideri Steven Del Duca, "Ontario ve Ontario Alkollü İçecekler Kontrol Kurulu, Putin'in müşterisi olmaya devam ederken gerçekten Ukrayna'nın yanında olduğunu söyleyemez" dedi.

Kanada'nın başka yerlerinde Manitoba, New Brunswick, British Columbia ve Newfoundland'daki mağazalar da benzer eylemlerde bulunuyor.

ABD'de, Kansas, Wichita'daki Jacob Liquor Exchange, 100'den fazla Rus votka şişesini raflardan kaldırmaya karar verdi ve bir kısmını da yere döktü. Şarap direktörü ve mağazanın ortağı Jamie Stratton Wichita'da KSNW-TV'ye verdiği demeçte, "Bence tüm dünya Rusya'nın görünürde bir sebep olmaksızın Ukrayna ile savaşta olduğunu artık biliyor. Sanırım bu, bizim yaptırımımız… Küçük olabilir, ancak her küçük şey bir fark yaratır" dedi.

Oregon'da bir barın sahibi ise tüm Rus votkasını dökerken kendini filme aldı. Pine Tavern'in sahibi Bill McCormick de verdiği demeçte şu şekilde konuştu: "Rusya sanki 1939'daymış gibi davranıyor ve Ukrayna'daki tüm gücüyle Avrupa'ya giriyor. Diğer ülkelere sıçraması konusunda çok endişeliyim."

McCormick, dökülen votka yüzünden birkaç yüz dolar kaybedeceğini söyledi ama protestonun buna değdiğini belirtti.

[old_news_related_template title="Ukrayna doğumlu Milla Jovovich'ten savaşa tepki" desc="Ukrayna'da doğan 46 yaşındaki Resident Evil yıldızı Milla Jovovich, Rusya'nın devam eden işgali sırasında cuma günü Ukrayna'ya verdiği desteği paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/26/iecrop/milla_jovovich-depophotos_16_9_1645875611.png" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/ukrayna-dogumlu-milla-jovovichten-savasa-tepki/"]

[old_news_related_template title="Ünlülerden Ukrayna - Rusya savaşına tepki" desc="Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim tırmanırken, dünyanın dört bir yanından ünlüler de yaşanan bu krize tepki göstermeye başladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/ukrayna-reuters_16_9_1645781319.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/unlulerden-ukrayna-rusya-savasina-tepki/"]

[old_news_related_template title="Prens William ve Kate Middleton'dan Ukrayna'ya destek" desc="İngiltere Prensi William ve eşi Kate Middleton, Rusya'nın işgalinin ardından Ukrayna halkının yanında olduklarını söylediler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/26/iecrop/wlliam_zelinskiy-reuters_16_9_1645882273.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/prens-william-ve-kate-middletondan-ukraynaya-destek-6976399/"]