İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin yeni lideri ve ülkenin yeni başbakanı olmak için yarışan iki aday eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Dışişleri Bakanı Liz Truss, TalkTV’de canlı yayında karşı karşıya gelerek tartıştı. Kate McCann’in moderatörlüğünde yapılan tartışma Truss konuştuğu sırada büyük bir gürültünün duyulması ile kesildi. Truss’ın büyük şaşkınlığa uğramasının ardından McCann’ın bulunduğu yere doğru gittiği görüldü.

Yayının kesilmesinin ardından TalkTV tarafından yapılan açıklamada, “Kate McCann bu gece yayında bayıldı ve iyi olmasına rağmen, tıbbi tavsiye tartışmaya devam etmememiz gerektiğiydi. İzleyicilerimizden ve dinleyicilerimizden özür dileriz” ifadeleri kullanılarak, olayın bir güvenlik sorunu olmadığı ve adayların iyi olduğuna vurgu yapıldı.

Adaylar, yayın kesilmeden önce İngiltere'nin Ukrayna'ya desteğiyle ilgili soruları yanıtlıyordu.
Öte yandan Sunak ve Truss, dün gece BBC'de canlı yayınlanan bir tartışma programında vergiler konusunda karşı karşıya gelmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, 7 Temmuz’da Muhafazakar Parti liderliğinden ve başbakanlık görevinden istifasının ardından Muhafazakar Parti'nin yeni lideri ve ülkenin yeni başbakanını seçmek için yapılan oylamalar sonucunda aday sayısı 2’ye indirilmişti. Yeni parti lideri ve başbakanın 5 Eylül'de açıklanması beklenirken, yeni başbakan seçilene kadar ise Johnson görevine devam edecek.

[old_news_related_template title="İngiltere'de liderlik için yarışan Sunak: 'Brexit'i güvende tutabilecek tek aday benim'" desc="İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin yeni lideri ve ülkenin başbakanı olmak üzere yarışan iki adaydan biri olan eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, 'İşçi Partisi'ni yenebilecek tek kişi benim. Birliği ve Brexit'i güvende tutabilecek tek aday benim' ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/23/iecrop/indir-2022-07-23t163818.518_16_9_1658583535.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ingilterede-liderlik-icin-yarisan-sunak-brexiti-guvende-tutabilecek-tek-aday-benim-7266213/"]

[old_news_related_template title="Boris Johnson'ın yerine en güçlü adaydı: Rishi Sunak'ın pahalı takım elbisesi tartışma yarattı" desc="İngiltere'de Boris Johnson'ın istifası sonrasında yeni başbakan olmak için yarışan eski Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın dün giydiği takım elbisenin fiyatı dudak uçuklattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/21/iecrop/sunak-reuters_16_9_1658384130.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/boris-johnsonin-yerine-en-guclu-adaydi-rishi-sunakin-pahali-takim-elbisesi-tartisma-yaratti-7261269/"]