13 Kasım’da Suriyeli Ahlam Albashir’in Taksim İstiklal Caddesi’nde düzenlediği ve 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı sonrasında TSK’nın Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG’ye karşı başlattığı askeri operasyon teröristleri korkutmaya devam ediyor.

Türkiye’nin olası kara operasyonuna karşı ABD’den daha fazla destek isteyen teröristler, son olarak “ABD’ye ne kadar sadık olduklarını” anlatarak Washington’dan yardım istedi. Omurgasını terör örgütleri PKK/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin elebaşı Mazlum Abdi, Washington Post gazetesinde “Biz Amerika’nın Suriye’deki en sadık müttefikiyiz. Bizi unutmayın” başlıklı bir yazı yayınladı.

ABD’yle birlikte Suriye’de IŞİD’e karşı savaştıklarını ancak Türkiye’nin askeri operasyonu nedeniyle IŞID’e karşı kazanımların tehlike altında olduğunu öne süren terörist elebaşı, aldıkları uluslararası destek sayesinde Suriye’de güvenlik açısından en ileri yönetimi kurduklarını savundu. Türkiye’nin son günlerde Suriye'de ABD güçlerinin bulunduğu bölge yakınlarını hedef aldığını yazan Abdi, “Sanırım bu benim hayatımı hedef alan bir girişimdi” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye yönelik küstah iddialarını sürdüren terörist elebaşı, Taksim’deki bombalı saldırının arkasında olmadıkları iddiasını da yineledi. Türkiye’nin operasyonuna karşı uluslararası destek isteyen Mazlum Abdi, “Uluslararası toplumu Türkiye’yi engellemek için derhal somut adımlar atmaya çağırıyoruz” dedi.

Suriye Demokratik Güçleri’nin elebaşı, daha önce de Washington’a sitem ederek “ABD, Türkiye’ye daha sert mesaj vermeli” mesajı göndermişti.

[old_news_related_template title="ABD, Suriye'de terör örgütleriyle iş birliğini yeniden başlattı" desc="Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine kara harekatı sinyali vermesi gündemdeki yerini korurken, ABD’nin omurgasını terör örgütleri PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’yle bir süre önce durdurulan ortak devriyeleri yeniden başlattığı bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/04/iecrop/10suriyeabd-bayrakli-araclar_16_9_1613347127_16_9_1662560099_16_9_1670133673.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abd-suriyede-teror-orgutleriyle-is-birligini-yeniden-baslatti-7516278/"]

[old_news_related_template title="Terör örgütü Reuters'a veryansın etti: Endişeliyiz" desc="Türkiye'nin Suriye'ye askeri operasyon düzenleme ihtimali ile ilgili iddialar ve açıklamalar ortaya atılırken, terör örgütü PKK/PYD/YPG'yi bünyesinde barındıran Suriye Demokratik Güçleri'nden bir açıklama geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/29/iecrop/tank-depo_16_9_1669720276.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/teror-orgutu-reutersa-veryansin-etti-endiseliyiz-7507378/"]