13 Kasım'da Suriyeli terörist Ahlam Albashir, İstanbul'un en popüler bölgelerinden Taksim İstiklal Caddesi'ne bombalı saldırı sonrasında başlatılan askeri hava operasyonu sonrasında gözler olası bir kara harekâtında...

Terör örgütü PKK/YPG'nin elebaşlarından Suriye uyruklu ‘Mazlum Kobani' ve “Mazlum Abdi” kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin hakkında kırmızı bülten dosyası bulunuyor. Dosyada Abdi'nin gerçekleştirdiği saldırılar ve hakkındaki bilgiler yer alırken, terörist elebaşı sık sık ABD'li yetkililerle görüntüleniyor.


6 kişinin yaşamını yitirdiği ve 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısı sonrasında Suriye’deki terör örgütlerine yönelik hava saldırısı sonrasında omurgasını terör örgütleri PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nden bir açıklama geldi.

Reuters’a konuşan terör örgütü elebaşı Mazlum Abdi son dönemde Ankara'dan gelen açıklamaları değerlendirdi ve Reuters'a konuştu.


ABD'nin de destekleyerek Ankara'yı karşısına aldığı Abdi, "Türk ordusunun sınırdaki hareketliliği sonrasında yeni bir Suriye operasyonu ile ilgili açıklamaları ciddiye alıyoruz. ABD'nin garantörlüğüne rağmen Türkiye'nin kara operasyonu yapma ihtimaline karşı halen endişeleniyoruz" açıklamasını yaptı.

Omurgasını terör örgütleri PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin elebaşı, Washington'a da resmen sitem etti. Reuters'a telefonda açıklamalarda bulunan Abdi, "ABD, Türkiye'ye daha sert mesaj vermeli" dedi.

Suriye'deki teröristler ayrıca Şam yönetimine de tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, Suriye hava savunma sistemlerinin Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine hava operasyonlarını geri püskürtebilecek kadar güçlü olmadığı belirtilirken hava savunma sistemleri ile ilgili "çok zayıf" değerlendirmesi yapıldı.