Yunanistan, Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle Avrupa Birliği (AB) ve NATO tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde Eğriboz Adası açıklarında bir Rus tankerine el koydu.

Yunanistan Sahil Güvenlik yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, el konulan Pegas adlı ham petrol tankerinin adadaki Karistos sahil kasabası açıklarında durdurulduğu belirtildi.

AB, 8 Nisan'da Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle Rusya'ya karşı beşinci yaptırım paketini onaylamıştı. Yeni yaptırımlar çerçevesinde AB ülkelerinin limanlarının Rus gemilerine kapatılmasına karar verilmişti.

[old_news_related_template title="Sınır dışı edilen diplomatları almaya giden Rus uçağı, yaptırımlar nedeniyle Avrupa'nın çevresinde tur attı" desc="Ukrayna işgali nedeniyle birçok Avrupa ülkesinin hava sahasını kapattığı Rusya, sınır dışı edilen diplomatlarını geri getirmek için zorlu bir uçak yolculuğu düzenledi. Yunanistan ve İspanya’dan sınır dışı edilen Rus diplomatları almak için gönderilen uçak, Avrupa’nın çevresinde 15 bin kilometre yol aldı ve hava sahasını Rusya'ya kapatmayan Türkiye üzerinden Moskova’ya inebildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/19/iecrop/ucak_16_9_1650350925.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/sinir-disi-edilen-diplomatlari-almaya-giden-rus-ucagi-yaptirimlar-nedeniyle-avrupanin-cevresinde-tur-atti-7083291/"]