Yunanistan’ın “göçmenleri Türkiye’ye geri itme” uygulamasına tepkiler sürerken, Atina bu ay başından beri binlerce sığınmacının Türkiye’den Yunanistan’a girişine izin vermediğini bildirdi.

Yunanistan Kamu Düzeni Bakanı Takis Teodorikakos, bu ay başından bu yana Türkiye’den Yunanistan’a girişlerine izin verilmeyen düzensiz göçmen sayısını açıkladı. Antenna televizyonuna konuşan Yunan bakan, ağustosta Türkiye sınırında 25 bine yakın sığınmacının Yunanistan’a girişinin engellendiğini belirtti.

Yunan hükümeti daha önce Türkiye sınırında sığınmacı sayısının son dönemde hızla arttığını bildirmişti.

TÜRKİYE 'GERİ İTİLEN' GÖÇMENLERİ KURTARIYOR

Yunanistan, sınırdaki göçmenleri Türkiye’ye geri itme uygulaması nedeniyle uzun süredir tepki çekiyor. Bugüne kadar Yunanistan'ın geri ittiği çok sayıda sığınmacı Türk sahip güvenlik yetkilileri tarafından kurtarıldı.

Bu ay başında Türkiye’den Yunanistan’a geçmek isterken Yunan görevlilerin “geri itme” uygulaması sonucu Meriç Nehri’ndeki küçük bir adacık olan Evros’ta günlerce mahsur kalan 39 Suriyeli göçmenin durumu uluslararası kamuoyunda tepkilere yol açmıştı. Günler sonra göçmenleri tahliye eden Yunanistan, Türkiye’yi suçlamıştı.

[old_news_related_template title="Yunanistan'dan küstah açıklama: Türkiye'yi suçladılar" desc="Son dönemde özellikle Ege'de Türkiye-Yunanistan arasında mülteci gerilimi yaşanırken, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan küstah bir açıklama geldi. Yunanistan, sınırdaki Meriç Nehri üzerinde yaklaşık 7 gündür bir adacık üzerinde mahsur kalarak dünyanın gündemine oturan göçmenlerle ilgili Türkiye'yi suçladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/18/iecrop/dendsas_16_9_1660830979.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunanistandan-kustah-aciklama-turkiyeyi-sucladilar-7315649/"]

[old_news_related_template title="Yunanistan'ın geri ittiği onlarca Suriyeli, küçük bir adacıkta mahsur kaldı" desc="Türkiye’den Yunanistan’a geçmek isterken Yunan görevlilerin “geri itme” uygulaması sonucu Meriç Nehri’ndeki küçük bir adacık olan Evros’ta mahsur kaldığı belirtilen 39 Suriyeli göçmenin durumu uluslararası kamuoyunda da yankı buldu. Uluslararası Kurtarma Komitesi, aç ve susuz bekleyen göçmenlerin acilen tahliye edilmesi çağrısı yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/15/iecrop/evros_16_9_1660567081.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunanistanin-geri-ittigi-onlarca-suriyeli-kucuk-bir-adacikta-mahsur-kaldi-7309474/"]