Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ayçiçek yağlarının sevkiyatıyla ilgili açıklama geldi. Karaismailoğlu şu ifadeleri kullandı;

*Azak Denizi’ndeki limanlarda bekleyen gemiler kalkış izni aldı. Karadeniz’deki olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle 18 gemiden 5 tanesi Karadeniz’e açılabildi.

*Diğerleri Kerch Boğazında ve Azak Denizi’nde demirde bekliyor. Deniz ve hava şartlarına bağlı olarak bu gemilerin de Pazar gününden itibaren varış limanlarına ulaşmalarını bekliyoruz.

*5 bin 753 ton ham ayçiçek yağı taşıyan M/T Mubariz İbrahimov şu an Karadeniz’de seyir halinde yarın İstanbul Boğazı’ndan geçecek.

[old_news_related_template title="Ayçiçek yağı izdihamından yeni görüntüler" desc="İstanbul'da bir market zincirinde indirimli ayçiçek yağı almak isteyen vatandaşların oluşturduğu izdihamdan yeni görüntüler sosyal medyaya yansıdı. Vatandaşın, forklift ile getirilen ürünlere reyona yerleştirilmeden hücum ettiği görüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/12/iecrop/detay-kopya-1_16_9_1647059662.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aycicek-yagi-izdihamindan-yeni-goruntuler-7005369/"]