Türkiye’deki derin ekonomik kriz vatandaşı ucuz gıda kuyruklarına mahkûm etmeye devam ediyor.

Türkiye’nin birçok noktasında yaşanan ucuz şeker kuyrukları Türkiye’nin şeker deposu olarak bilinen Konya’da da görüldü.

İZDİHAM YAŞANDI

Konya’nın Ereğli ilçesindeki Tarım Kredi Kooperatifleri ‘ne ait markete piyasa fiyatının yarısına az miktarda toz şeker geldiğini duyan dar gelirli vatandaşlar market önüne akın etti.

Ucuz şeker almak isteyen vatandaşların birbirleriyle yarışması üzerine izdiham yaşandı. 2 kilogramı 22 lira 75 kuruşa satılan şeker paketlerinin kısa sürede bitmesi üzerine market önüne gelen birçok vatandaş eli boş döndü.

“OTURUP AĞLAMAK LAZIM”

Şeker paketlerinin kısa sürede bitmesi üzerine şeker alamayan emekli bir vatandaş, “Söyleyecek hiçbir şeyimiz yok, ağzımızı da açtırmıyorlar oturup ağlamak lazım. Maaşımız yetmediği için buradayız, keyfi gelmez ki kimse. Ekonominin düzelmesi için savurganlığın kalkması lazım. Her şeyin küçülmesi lazım. Gidişat kötü. Yine bizim iyi kötü maaşımız var. Hiç olmayanlar var, okuyanlar var. Kimseyi kötülemek için söylemiyorum. Şimdi de 4-5 kilo yağ için bekliyoruz” siteminde bulundu.

"YAZIKTIR BU İNSANLARA"

Ucuz şeker izdihamına ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönül ise, “Ereğli Tarım Kredi kooperatif önünde İnsanlarımız ucuz şeker kuyruğunda. Yazıktır bu insanlara” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Kuyruk çilesi sürüyor! 2.5 TL için saatlerce beklediler" desc="Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Fırıntaş'ın Bandırma ilçesindeki ekmek büfesi önünde dar gelirli vatandaşlar, 300 gram pideyi 2,5 liradan alabilmek için metrelerce kuyrukta saatlerce bekledi. Yaşananlara tepki gösteren emekli bir vatandaş, 'Kaderimiz böyle kuyruklarda beklemekle mi geçecek?' diye isyan etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/kuyruk2_16_9_1649963853.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/kuyruk-cilesi-suruyor-2-5-tl-icin-saatlerce-beklediler-7075299/"]

[old_news_related_template title="Kuyruk furyasına yenisi eklendi! 4 bin kişi sıraya girdi" desc="Geçim sıkıntısı çeken halkın oluşturduğu kuyruklara bir yenisi daha eklendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iftar çadırında beklenenin çok üzerinde kişi yemek için gelince uzun kuyruklar oluştu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, iftar yemeğine en fazla bin 500 kişinin katılabileceğini tahmin ettiklerini belirterek, 'Meydana 4 binin üzerinde kişinin geldiğini görünce hemen harekete geçtik' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/03/iecrop/kuyruk1_16_9_1649015420.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/kuyruk-furyasina-yenisi-eklendi-4-bin-kisi-siraya-girdi-7051953/"]