CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Çelikhan ilçesine bağlı köyleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi. Askerhan köyünü ziyaret eden CHP Milletvekili Tutdere, köyde içme suyunun olmadığını ifade etti.

"İKTİDAR MENSUPLARI SÖZ VERİP OY ALMIŞ"

Türkiye'ye çağ atlattık diyenlere Çelikhan'ın Askerhan köyünden seslenen CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere şunları söyledi: "2022 yılındayız ve bu tarihi köyde hala içme suyu yok. İktidar yetkilileri suyu bu seçimde getireceğiz, öbür seçimde getireceğiz diyerek defalarca söz vermişler, oy almışlar ancak arkalarına bakmışlar, köyümüz susuz ve suya muhtaç. Burası taşıma eğitiminin yapıldığı merkez köylerinden bir tanesi ve buraya diğer köylerden gelen çocuklar içmeye su bulamıyor, lavaboları kullanamıyorlar çünkü lavabolarda su yok.

Türkiye'ye çağ atlattık diyenlere Çelikhan'ın Askerhan köyünden sesleniyoruz. Yurttaşlarımız burada içmeye su bulamıyor. En temel insan hakkı olan suya köylüler, çocuklar, öğrenciler ulaşamıyorsa sizin bu memlekete yaptığınız hiçbir hizmetin, hiçbir söyleminizin hiçbir kıymeti yok."

"BEN SUYU GÖRMEDEN DÜNYADAN GİTMEK İSTEMİYORUM"

CHP Milletvekili köyde sohbet ettiği vatandaşların sıkıntılarını da aktararak yetkililere seslendi: "Abdullah amcayı dinledik, yüreği yanıyor. 'Yaşım 80’e geldi, benim artık bir ayağım burada bir ayağım öbür tarafta. Ben bu suyu görmeden bu dünyadan gitmek istemiyorum' diyor. 'Hiç olmazsa torunlarımız, çocuklarımız bizden sonra temiz suya erişsinler' diyor.

İktidara ve Çelikhan Kaymakamlığı’na çağrı yapıyor. Biz de buradan bu çağrıyı yineliyoruz. Abdullah amcanın ve çocukların sesini duyun. Memleketimizin çevresinde birçok su kaynağı olmasına rağmen suyu getirmediniz. Köylülerimizin bu temel ihtiyacını acilen karşılayın, yurttaşlarımızın en temel hakkı olan temiz içme suyu bu köye ulaştırın. Konunun takipçisi olacak, konuyu Meclis'e taşıyacağız, ta ki bu köyün içme suyu ve diğer sorunları çözülünceye kadar."

"AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNDEN RAZI DEĞİLİZ, BU KADAR DA OLMAZ"

Askerhan Köyü sakinlerinden Abdullah amca ise köylerine bir an önce içme suyu istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Çelikhan Belediye Meclis Üyeleri, Çelikhan Belediye Başkanı, Çelikhan Kaymakamı bizi ihmal ediyor, bize hiç bakmıyor. Bu su ne zaman gelecek? Suyun olmayacak zamanı değil bu? Çocuklar okulda içmeye su dahi bulamıyorlar. Okul burada, 400 çocuk okuyor. Şu an tuvaletlere giremezsin, tuvaletlerde su yok. Muslukları açın bakın bir damla su akmıyor. Bu nasıl bir şey. Biz hakkımızı istiyoruz. Biz artık AKP’nin milletvekilleri hakkında razı değiliz. Bu kadar da olmaz."

[old_news_related_template title="Köylülerin okul isyanı: 300 öğrenci günde 4 saatini yollarda geçiriyor" desc="Uşak’ta depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle eğitime ara veren Bozkuş Köyü Ortaokulu'nun 300 öğrencisi bir yıldır okula gidebilmek için günde 4 saatini yollarda geçiriyor. Çocuklarını kent merkezindeki okullara gönderen köylüler isyan etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/09/iecrop/usak_16_9_1652088102.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/koylulerin-okul-isyani-300-ogrenci-gunde-4-saatini-yollarda-geciriyor-7123652/"]