Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Giresun’da partisinin il başkanlığında yaptığı konuşmasının videosunu paylaştı.

ERDOĞAN İLE ‘REZA ZARRAB’ DİYALOĞUNU ANLATTI

Davutoğlu, “Devletim adına kaygı duyuyor ve utanıyorum” ifadeleriyle paylaştığı videoda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan ‘Reza Zarrab’ diyaloğuna yer verdi.

image small

Davtuoğlu’nun konuşmaları şöyle: “Sezgin Baran Kokrmaz diye biri var. Kara para aklayıcısı, dolandırıcı. Türkiye’de bir otel kuruyor. Oradan geçmeyen devlet yöneticisi yok neredeyse. Uluslararası bir soruşturma açılınca İçişleri Bakanı bunu çağırıp yurt dışına gönderiyor. Amerika’da yargılanıyor. Bakın olacak olan ne...

“ERDOĞAN ‘NE İSTİYORSUNUZ BU HAYIRSEVERDEN’ DEDİ”

Reza Zarrab çıktığı zaman...Herkes bilir, işte bu yüzden yolumuz ayrıldı. Bu Reza Zarrab denen adamla hiçbirinizin resmini görmeyeceğim, hiçbirinizin ilişkisini görmeyeceğim’ dedim.

Sayın Cumhurbaşkanı ne dedi biliyor musunuz? ‘Ahmet bey, ne istiyorsunuz bu hayırseverden?’ dedi. Reza Zarrab hayırsever ha?

image small

“SEZGİN BARAN KORKMAZ’DA DA AYNI ŞEY YAŞANACAK”

Şimdi Sezgin Baran Korkmaz'da da aynı şey yaşanacak arkadaşlar. Korkuyorum. Devletim adına korkuyor ve utanıyorum.

Amerikan kongresinde mal varlığı dosyası, New York mahkemesinde Reza Zarrab dosyası, Utah mahkemesinde Sezgin Baran Korkmaz var..."

“ÇIKIN MAL VARLIĞINIZI AÇIKLAYIN”

AKP’li yöneticilere seslenen Davutoğlu, “Şimdi yapılması gereken şu. Sayın Canikli’nin, Binali Yıldırım’ın, ekonomiden sorumlu bütün bakanların....Hakkında iddiası olan herkesin yapacağı çok basit bir işlem. Ben yaptım bunu. Mal varlıkları beyanında bulunacak herkes. Yeni seçime gitmeden önce Türkiye’de cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlık yapmış herkes malını izah edecek, açıklayacak...Bunu yapamazsanız iki elimiz yakanızdadır" ifadelerini kullandı.

"DEVLET YÖNETİMİNDE YER ALAN BAZI SİYASETÇİLER YABANCI DEVLETLERİN REHİNİ"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün de Davutoğlu’nun konuşmasına ilişkin, “Devlet yönetiminde yer alan bazı siyasetçiler yabancı devletlerin rehini haline gelmişler…” yorumunu yaptı.

[old_news_related_template title="Davutoğlu'ndan iktidara tepki: Bu milletin tepesinden çekin gidin" desc="Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Üsküdar İlçe Kongresi’nde partililere seslendi. İktidara tepki gösteren Davutoğlu, “Döneminiz bitti. O ihale çetelerinin, yolsuzluk çetelerinin, kara para aklayıcılarının dönemi bitti. Gün bizim milletimizin irade kullanacağı gündür. Bu milletin tepesinden çekin gidin” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/24/iecrop/davutoglu-2_16_9_1658674066.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/davutoglundan-iktidara-tepki-bu-milletin-tepesinden-cekin-gidin-7267571/"]

[old_news_related_template title="Babacan ve Davutoğlu'ndan Zaho açıklaması" desc="DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Zaho'daki saldırıya sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. Babacan, 'Türkiye; bu olayın aydınlatılması için Irak makamlarıyla tam bir işbirliğine gitmelidir' derken. Davutoğlu da, 'Uluslararası kamuoyunda ülkemiz aleyhine bir atmosfer oluşmasına sebep olan bu olay' şeklinde bir paylaşımda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/21/iecrop/davutoglu-babacan_16_9_1561422896_16_9_1653836569_16_9_1658384280.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/babacan-ve-davutoglundan-zaho-aciklamasi-7261252/"]