Olay, Konya Şehir Hastanesi’nin Kardiyoloji bölümünde yaşandı. Konya’nın Yunak İlçe Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen Hacı Mahmut Akçay, Kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya’yı başından vurdu. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar etti.

Doktor Karakaya ve saldırgan Hacı Mahmut Akçay tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kardiyoloji Doktoru Ekrem Karakaya


Saldırganın annesinin kardiyolog Karakaya'nın hastası olduğu ancak tedavi sürecinde hayatını kaybettiği, saldırıyı da bu yüzden gerçekleştirdiği iddia edildi.

Yaşanan olayın ardından hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç'un da hastanede bulunduğu ve olaya ilişkin bilgi aldığı öğrenildi.

Hacı Mahmut Akçay


SALDIRGAN İŞ YERİNDEN İZİN ALMIŞ

Hacı Mahmut Akçay'ın, güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Yunak Devlet Hastanesi'nden, belinden rahatsız olduğunu belirtip, burada ortopedi servisi olmadığı için Akşehir Devlet Hastanesi'ne gideceğini söyleyerek izin aldığı ortaya çıktı. Saldırının yaşandığı odada ise eşyaların dağıldığı görüldü.

ANNESİNİ AMELİYAT ETMİŞ

Akçay'ın annesi Kezban Akçay'ın, 7 Haziran günü geçirdiği kalp krizi sonucu Yunak Devlet Hastanesi'nden sevkle Konya Şehir Hastanesi'ne getirildiği, burada doktor Ekrem Karakaya tarafından anjiyo ameliyatı yapıldığı, bir gün sonra da yaşamını yitirdiği bildirildi.



2 ÇOCUK BABASIYDI

Kayseri Develi'de doğan, 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan doktor Ekrem Karakaya'nın, 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğunun olduğu ifade edildi.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TABANCA, RUHSATLI TABANCASIYMIŞ

Ekrem Karakaya'yı Şehir Hastanesi'ndeki klinikte ateş ederek öldürdükten sonra intihar eden Yunak Devlet Hastanesi'nde görevli Hacı Mahmut Akçay'ın saldırıda kullandığı tabancanın, kendi adına taşıma ruhsatlı olduğu ortaya çıktı.



SORUŞTURMA SÜRDÜRÜLÜYOR

Öte yandan saldırının ardından Sağlık Bakan Yardımcı Halil Eldemir de Konya Şehir Hastanesine gelerek olayla ilgili bilgi aldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Cumhuriyet Başsavcı vekili ve 3 Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.



ŞENTOP: ATILACAK HER ADIMIN DESTEKÇİSİ OLDUĞUMU BELİRTMEK İSTERİM

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Ekrem Karakaya'nın görev yaptığı sırada öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlığımızı, hayatımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizden, büyük emekle yetişmiş Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinden dolayı derin üzüntü duymaktayım. Ailesine, tıp camiasına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Sağlık çalışanlarının her türlü saldırıdan korunmaları için atılacak her adımın, getirilecek her önerinin destekçisi olduğumu belirtmek isterim" dedi.

"BİZ ARTIK GÖNLÜMÜZLE, İSTEYEREK HİZMET VERMEK İSTEMİYORUZ"

Meslektaşının öldürülmesine isyan eden bir doktor, şu ifadeleri kullandı:

* "Yıllarını vermiş bu doktor arkadaş. Daha biz bu bistüri (neşter) ile bir yere giremezken İnsanlar buraya silahla nasıl gidiyor? Bunun hesabını kim verecek?

* Tamam insanlarımız acılı. Acılı insanlar mahkemeye giriyor (elindeki neşteri göstererek) bununla girebiliyor mu? Adliye 200 metre ileride kim girebilecek? Kimse giremez.

* Biz artık gönlümüzle, isteyerek hizmet vermek istemiyoruz. Veremiyoruz daha doğrusu."



CENAZESİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Ekrem Karakaya'nın cenazesi, yapılan otopsinin ardından meslektaşlarının gözyaşları içerisinde Kayseri'yi uğurlandı. Uğurlama törenine çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Karakaya'nın tabunun üzerine Türk bayrağı olduğu görüldü. 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğu olan Karakaya'nın eşi Günseli Ekinci Karakaya'nın da mali müşavir olduğu öğrenildi.

Karakaya, yarın Kayseri'nin Develi ilçesinde toprağa verilecek.



SLOGANLAR ATARAK SALDIRIYI PROTESTO ETTİLER

Yaşanan olayın ardından doktorlar ve hastane personelleri, iş bırakarak hastane bahçesinde toplandı. "Hekimler burada, yönetim istifa", "Bugün burası yarın neresi" sloganları atan hastane personeli ve doktorlar, yaşanan saldırıyı protesto etti.

Hastaneye gelen Konya Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, hastane yönetimiyle birlikte açıklama yapacağı sırada hekimlerin tepkisiyle karşılaştı. Türkoğlu'nun "Olay adli bir olay. Bir hekim arkadaşımız vefat etti", demesi üzerine doktorlar, "Vefat değil, şehit oldu" diyerek tepki gösterdi.



"BİZ DOKTORUZ, ÖLMEK İÇİN OKUMADIK"

Başka bir doktor da vali yardımcısına, "Ölen kişi sadece bir kişi değil. Ölen kişi doktor, ölen kişi baba, ölen kişi evlat. Biz doktoruz. Biz ölmek için okumadık" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Sağlık çalışanları, hastanede ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu, güvenlik tedbirlerinin artırılmasını ve hastaneye X-Ray cihazı getirilmesini talep etti.



BAKAN KOCA'DAN TEPKİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla olaya tepki gösterdi. Koca paylaşımında "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.



"TWEET ATARAK ŞİDDETİ ÖNLEYEMEYİZ"

Saldırıya sosyal medyada birçok vatandaş tepki gösterirken, CHP Kütahya Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ali Fazıl Kasap, "Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'yı bir şahıs silahla vurarak katletti. Yine bir hekim katledildi. Yine hiçbir önlem yoktu. X-ray, panik butonu, güvenlik önlemi yok. Tweet atarak şiddeti önleyemeyiz demiştik. Başımız sağolsun” ifadelerine yer verdi.