İYİ Parti, Ankara'da bir otelde “Güçlü STK Büyüyen Türkiye” programı gerçekleştirdi. İYİ Parti Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İlişkileri Başkanı Burak Akburak, düzenlenen toplantıda partisinin STK vizyonunu anlattı.

image small

"YENİ NESİL STK'LAR DÖNEMİ"

Akburak, "Türkiye 20 yıldır, STK’ların özgürlüklerinin kısıtlandığı, desteklenmediği, büyütülmediği bir süreç yaşıyor. İşte Türkiye, İYİ Parti’nin sivil toplum, demokratik gelişim belgesiyle yeni nesil STK’lar dönemine geçiyor. Biz İYİ Parti olarak, Türkiye’nin geleceğin STK’larını yaratması için bir yol haritası oluşturduk" dedi.

10 MADDEYLE İYİ PARTİ'NİN YOL HARİTASI

Akburak, 10 maddeden oluşan yol haritasını şöyle açıkladı:

1- STK’ların üzerindeki baskının kaldırılması.

2- STK faaliyetleri için özgür ortamın oluşturulması.

3- STK’larda kurumsal kapasitenin geliştirilmesi.

4- STK’ların dijitalleşmesi.

5- STK-kamu iş birliğinin güçlendirilmesi.

6- Sivil toplum düzenleme kurulunun oluşturulması.

7- STK’ların karar alma sürecinde aktif katılımlarının sağlanması.

8- Kamu-STK iş birliğinde kapsayıcılığın artması.

9- STK’ların uluslararası iş birliğinin artması.

10- Kadın girişimciliğinin STK’lar aracılığıyla desteklenmesi.

[old_news_related_template title="İYİ Parti'de il ve ilçe başkanları görevden alındı, teşkilat kapatıldı" desc="Edirne'de, geçtiğimiz Mart ayında İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir ve beraberindeki iki partilinin Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya ile yaşadığı kavga olayından sonra, genel merkez il, merkez ilçe ve 8 ilçe başkanını görevden alarak teşkilatı kapattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/09/iecrop/iyi-parti1-_16_9_1652111363.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/iyi-partide-il-ve-ilce-baskanlari-gorevden-alindi-teskilat-kapatildi-7124496/"]