Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de terör örgütü PKK ve YPG içinde faaliyet yürüten teröristlere MİT göz açtırmıyor. Son olarak haklarında kırmızı bültenle Interpol düzeyinde arama kararı bulunan ve Tunceli ve Ağrı Cumhuriyet Başsavcılıklarınca “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı öldürmek, 6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek, silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle daimi arama kararı bulunan Atilla Çiçek ile Hüseyin Yıldırım yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

İKİSİ DE YAKALANDI ÇAPRAZ SORGUYA ALINDI

İki teröristin sınır hattında güvenlik güçlerine yönelik sansasyonel bir saldırı hazırlığı içinde olduklarına dair alınan istihbari bilgiler üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı harekete geçti.

Büyük gizlilik içinde yürütülen operasyonel faaliyette teröristlerden Leheng kod adlı Atilla Çiçek ile Alişer kod adlı Hüseyin Yıldırım sağ yakalandı. Türkiye’ye getirilen teröristler, Türkiye toprakları içinde de terörist faaliyetlerde bulundukları silahlı ve bombalı saldırılar nedeniyle çapraz sorguya alındı.

Terörist Hüseyin Yıldırım’ın sözde Dersim sahası adı verilen Tunceli kırsalında da uzun yıllar sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü belirlendi.

Hüseyin Yıldırım, Tunceli'de terör saldırısı düzenleyerek 7 şehit vermemize neden olmuştu


TUNCELİ'DE BİR KADIN İLE 6 ASKERİ ŞEHİT ETMİŞTİ

Terörist Yıldırım’ın 25 Eylül 2012 günü Tunceli’nin Çiçekli köyünde Türk Telekom’a ait bir aracı gasp ederek içine uzaktan kumandalı el yapımı bomba yükledikten sonra Atatürk Mahallesinde askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdiği öğrenildi.

Terörist Yıldırım’ın gerçekleştirdiği bu saldırıda Uzman Çavuşlar Ramiz Demir, Cuma Karadavut, Ahmet Oğul, erler Fatih Küçekterci, Mümin Koca, Kadir Dadaş şehit olmuş, olay yerinden geçen Fadime Acar adlı kadın da hayatını kaybetmişti.

AĞRI'DA İKİ UZMAN ÇAVUŞU ŞEHİT ETTİ

Terörist Hüseyin Yıldırım’ın ayrıca 29 Ağustos 2020 günü İran sınırından sızarak Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi kırsalında güvenlik güçlerine saldırı sonucu Uzman Çavuş İdris Şahin ile Ceyhun Arslantürk’ün şehit olduğu saldırıda bizzat yer aldığı belirlendi. Teröristin bu bölgede de sözde Serhat Eyaleti Tendürek saha sorumlusu olduğu kaydedildi. Terörist Atilla Çiçek’in de uzun yıllar Suriye ve İran kırsalında silahlı terörist faaliyetlerde bulunduğu belirlendi.