Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, “Halen ülkemizin batı ve iç kesimlerinde etkili olan Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının bölgemizde bugün etkili olmaya başlayacağı tahmin edilmekte olup 20 Nisan 2022 tarihi sabah saatlerinden itibaren etkisini yitirmesi beklenmektedir.

Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamlar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

TOZ BULUTU GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul semalarını kaplayan çöl tozu İstanbul Havalimanı'na iniş yapan yolcu uçağından görüntülendi. Uçaktaki bir yolcu telefonunla gökyüzünü kaplayan toz bulutunu kaydetti. O anlar sosyal medyada paylaşıldı. (İHA)

[old_news_related_template title="Yağışlı ve serin günler geri döndü... Hafta boyunca sürecek" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlere göre yurtta bu hafta yağışlı ve serin bir havanın etkisi görülecek. Haftanın son günlerine doğru hafifleyen yağışla birlikte sıcaklıklar yükselecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/18/iecrop/istanbul-yagmur-yan_16_9_1650260157.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/yagisli-ve-serin-gunler-geri-dondu-hafta-boyunca-surecek-7081126/"]