Bursa Su Kolektifi'nin Uludağ Alan Başkanlığı'na karşı açtığı imza standına zabıta ekipleri müdahale etti.

AKP Bursa Milletvekilleri tarafından hazırlanan Uludağ Alan Başkanlığı Yasa Teklifi, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda iki gün süren görüşmelerin ardından, AKP’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilmişti. Çevreciler ise karara tepkili.

STANDA EL KOYMAK İSTEYEN ZABITA EKİPLERİNE DİRENDİLER 

Bursa Su Kolektifi, Uludağ Alan Başkanlığı Yasa Teklifi'ne karşı bugün Fomara Meydanında stant açarak imza kampanyası başlattı. Standa gelen AKP'li Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri, kampanyaya müdahale ederek, standa el koymak istedi. Standı teslim etmek istemeyen çevreci grup, zabıta ekiplerine direndi.

"STANDIMIZA EL KOYMAYA ÇALIŞTILAR"

Zabıtanın müdahale ettiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Bursa Su Kolektifi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Uludağ Alan Başkanlığı'na karşı Uludağ Milli Park kalmalıdır başlığı altında TBMM milletvekillerine gönderilmek üzere Bursa Su Kolektifi olarak hazırladığımız imza metnine Bursa Fomara Meydanında imza toplamaya başladık. 1 saat kadar sonra Osmangazi Belediyesi'nden olduklarını söyleyen zabıta memurları yetki ve görev aşımı yaparak bize müdahale edip standımıza el koymaya çalıştılar. Yurttaş ise bizim yanımızda yer alarak zabıtanın geri çekilmesini istedi. Bursa halkını Uludağ (T)alan Başkanlığı hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz."

[old_news_related_template title="Talan sırası Uludağ'a geldi" desc="Doğa harikası Uludağ için hazırlanan ve TBMM komisyonunda kabul edilen kanun teklifine yönelik tepkiler devam ediyor. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 'Peribacaları ve Salda Gölü’nde yapılanları gördük. Şimdi sıra Uludağ’a geldi. İktidar koruma alanı ilan ettiğinde biz 'Eyvah' diyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/13/spot-sablon.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-talan-sirasi-uludaga-geldi-7525173/"]