Vesen Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Muhittin Palazoğlu, “Cübbeli’nin dünürü Palazoğlu ailesinden bakanlık arazisine yalı projesi!” başlığıyla yayımlanan haberimizle ilgili yazılı açıklama yaptı.

“İSMİMLE BERABER ANILMASINI KABUL ETMİYORUM”

Açıklama şunlar kaydedildi:

“Vesen Yapı olarak, 19 Mart 2022 Cumartesi günü www.sozcu.com.tr adresinde, ‘Cübbeli’nin dünürü Palazoğlu ailesinden bakanlık arazisine yalı projesi!’ başlığıyla ve sizin imzanızla yayınlanan haberi üzülerek okudum. Haberinizde dile getirdiğiniz konulara ilişkin olarak açıklama yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur. Öncelikle haberde belirttiğiniz üzere kardeşimin Vesen Yapı ile hiçbir ortaklığı bulunmamaktadır. Buna rağmen kamuoyunda tanınmış bir kişi olan kardeşimin kayınpederiyle projemiz arasında nedensellik bağı kurma gayretlerinizi esefle kınıyorum. Ben ismi geçen şahsın ifade ettiğiniz gibi dünürü de değilim. Dünya görüşü, duruşu ve fikriyatı açısından da bir ortak noktamız bulunmamakta. Kardeşimin kayınpederinin şirketimizle veya projemizle maddi veya manevi bir bağı olmamasına rağmen, attığınız başlıkta projemizle ilişkilendirmeye çalışmanızı, aynı içerikte şirketimin ve benim isimlerimizin beraber anılmasını kabul etmiyor ve ivedilikle düzeltmenizi rica ediyorum.

Mercan Tuzla Vesen Yalıları projesinin inşa edildiği arsanın imar planlarının mahkeme tarafından iptal edildiği ve bu duruma rağmen inşaat yapıldığı bilgisi de kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

İller Bankası tarafından 02.05.2019 tarihinde ihale edilen söz konusu arsa üzerine geliştirilecek projenin sözleşme imza tarihi 12.06.2019’dur. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 20.07.2017 tarihinde onaylanan plan 30.01.2020 tarihinde iptal edilmiş olup plan iptali ile plansız kalan alan için T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 01.04.2020 tarihinde yeni bir plan onaylanmıştır. Bu plan halen yürürlüktedir.

Haberde gerçeği yansıtmayan bir diğer husus ise proje kapsamında arsa üzerindeki ağaçların kesildiğine dair bilgidir. Söz konusu alan ile ilgili olarak, mevcut ağaç varlığına ilişkin yetkili ormancılık bürosunda görevli, konusunda uzman orman mühendisleri tarafından Ağaç Röleve Plan ve Raporu hazırlanmıştır.

Projemizin mimari konsepti hazırlanan bu rapor ışığında, ağaç varlığı içerisindeki taşınamayacak ağaçları muhafaza edecek şekilde tasarlanmıştır. Daha sonra ağaç özelliklerine göre sağlıksız, dikili kuru veya kokar ağaç gibi istilacı türler yine uzmanlarınca kararlaştırılarak ve Orman Bakanlığı izni ile tapulu kesim tutanağı düzenlenerek alandan uzaklaştırılmıştır. Geriye kalan sağlıklı ve nitelikli taşınabilir ağaçlar ise saha içerisinde yeni yerlerine tüm teknik detayları uygulanarak nakledilmiştir.

Vesen Yapı, Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak ve istihdam oluşturmak amacıyla faaliyet göstermektedir. Bu süreçte sürdürülebilir dünya amacıyla çevre ve doğa şartlarının korunmasına azami ölçüde dikkat edilmiştir.

Bu çerçevede ilgili haberde belirttiğimiz yanlışlıkların tek tek belirtilerek Vesen Yapı’nın uğradığı ticari itibar kaybının tekzip yoluyla karşılanması hususu bilgilerinize sunar, hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla gereğinin yapılmasını önemle rica ederim.”