İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Okan Özkurt Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanık Uğur Özkurt, Hülya Özkurt, Yavuz Özkurt ve maktul Ali Rıza Biberoğlunun kardeşi Sefer Engin Biberoğlu ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada maktul Ali Rıza Biberoğlunun kardeşi Sefer Engin Biberoğlu, "Sanıklardan şikayetçiyim. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Tutuklu sanık Okan Özkurt, "Olay sırasında canımı kurtarmak maksadıyla hareket ettim.  Bu olaydan dolayı oldukça üzgünüm. Takdiri mahkemeye bırakıyorum" diye konuştu. Tutuksuz sanıklar ise eski savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek beraatlarını talep ettiler.

SANIĞA İYİ HAL İNDİRİMİ

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Okan Özkurta "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezasını 15 yıl hapse çevirdi.

Heyet, sanığa "iyi hal indirimi" uygulayarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet tutuksuz sanıklar Uğur Özkurt, Hülya Özkurt ve Yavuz Özkurtun ise üzerlerine atılı "İştirakten kasten öldürme" suçunu işledikleri sabit olmadığı gerekçesiyle beraatlarına hükmetti.

"BİR DAHA ÖLDÜRDÜK ALİ RIZA BİBEROĞLUNU"

Kararın açıklanmasının ardından şikayetçi avukatı Ahmet Çakar karar tepki göstererek "Çok haksız bir karar. Verilen karar kesinlikle bir hukuk cinayetidir. Bir daha öldürdük Ali Rıza Biberoğlunu" dedi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 25 Mart 2020 tarihinde saat 17.00 sıralarında Sarıyer Kısırkaya Mahallesinde Okan Özkurt ile Ali Rıza Biberoğlu'nun tartışarak kavga ettikleri ve birbirlerine bıçakla saldırdıkları, şüpheli Okan Özkurt'un kardeşleri Hülya Özkurt, Uğur Özkurt ve babası Yavuz Özkurt'un da kavgaya karışarak maktul Biberoğlu'nu bıçakladıkları belirtildi.

İddianamede, maktulün tanık Erşen Kuruhasan'ı arayıp orman yolunda olduğunu söyleyerek yardım istediği, tanık Erşen'in arkadaşı İsmail Kır'ı arayıp maktulün tarif ettiği yere gitmesini söylediği ve kendisinin de o an yanında bulunan Yunus Tural ile maktulün yanına doğru yola çıktıkları ancak orman yoluna varmadan önce şüpheliler Hülya ve Uğur'un araçlarıyla tanıkların aracının önünü kestikleri kaydedildi.

Tanıklar İsmail ve Erşen'in maktulün tarif ettiği yere gittikleri, orada şüpheli Yavuz Özkurt'un elinde bir sopayla bulunduğunun anlatıldığı iddianamede, tanık Erşen'in Ali Rıza Biberoğlu'nu aracın içinde arka koltukta kanlar içinde gördüğü, aracın biraz uzağında Okan Özkurt'u gördüğü, tanık Erşen'in yaralı Ali Rıza'ya ne olduğunu sorduğu, Ali Rıza'nın "Yavuz ve çocukları bana saldırdılar" dediği anlatıldı.

Sanık Hülya Özkurt'un balta ile tanık Erşen Kuruhasan'a saldırdığı, sanıkların tanık Erşen'in "Hastaneye gidelim adam ölüyor" diye bağırdığı, ancak sanık Yavuz Özkurt'un "Bırak ölsün" dediği de öne sürüldü.

Daha sonra tanığın maktül Ali Rıza'yı kucaklayıp arabaya koyarak ambulansa götürüp durumu jandarmaya haber verdiği anlatıldı. Sanıklardan Okan Özkurt hakkında "Kasten öldürme", diğer sanıklar hakkında ise "İştiraken kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası talep ediliyordu. (DHA)


[old_news_related_template title="BBP eski Belediye Başkanı adayı öldürüldü" desc="Geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde BBP İstanbul Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan Ali Rıza Biberoğlu uğradığı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybetti. Olayın arazi anlaşmazlığı sebebiyle yaşandığı öne sürülürken, cinayet şüphelisi O.Ö. tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/30/iecrop/olay-yeri-iha_16_9_1585583474.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bbp-eski-belediye-baskani-adayi-olduruldu-5713795/"]