Kumlucu'da Mavikent ile Adrasan bölgelerinde orman yangınlarıyla mücadele ve çevrenin korunması için çalışma yapan İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvan Koruma Tim Komutanlığı ekipleri, Mavikent-Karaöz-Adrasan yolu kenarında 2 beton mikseri fark etti.

Özel 1 hazır beton şirketine ait mikserlerdeki atık betonların yıkanarak, araziye döküldüğü ve çevrenin kirletildiği tespit edildi. Jandarma ekipleri, mikser şoförleri N.A. ve S.K. ile şirket hakkında 'çevrenin kasten kirletilmesi' suçundan toplam 131 bin 516 lira idari yaptırım uygulanmak üzere tutanak düzenlenip, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne gönderildi.

Ayrıca 'çevrenin kasten kirletilmesi' suçundan şoförler ve şirket hakkında Adrasan Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından adli işlem başlatıldı. (DHA)

[old_news_related_template title="Çevre dernekleri pes etmiyor: Akkuyu için bu kez de AYM'ye başvurdular" desc="Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri (DAÇE), Adana Tabip Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası, ÇED ve üretim lisansı olmadığı gerekçesiyle Akkuyu Nükleer Santrali yapımının durdurulmasına ilişkin açtığı davanın Mersin 2. İdare Mahkemesi tarafından reddedilip, İstinaf ve Danıştay aşamalarından da geçmesinin ardından Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/31/iecrop/akkuyu_16_9_1661942282.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cevre-dernekleri-pes-etmiyor-akkuyu-icin-bu-kez-de-aymye-basvurdular-7338903/"]