Tarsus'un 82 Evler Mahallesi'nde, MİT Başkanlığı gözetiminde 1 yıl kazı yapılan ve 'gizemli ev' olarak bilinen evin bitişiğindeki evde, sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.



Dumanların yükseldiğini fark eden komşuların ihbarıyla bölgeye itfaiye ekipleri geldi. Çevrede güvenlik önlemleri alınarak, müdahale edilen yangın sırasında evde bulunan Müzeyyen Ataseven ile kızı Ekin Ataseven dumandan etkilendi.



İçeriden çıkarılan anne- kıza sağlık ekiplerince ambulansta müdahale edildi. Alevler ise itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak, söndürüldü. Hasar gören evdeki eşyalar kullanılamaz hale gelirken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. (DHA)


[old_news_related_template title="MİT özel ekiple kazı yapmıştı... 'Gizemli ev' panik yarattı" desc="Mersin'de MİT gözetiminde 2016 yılında başlayıp bir yıl süren kazının yapıldığı 'gizemli ev' olarak adlandırılan eve, defineci olduklarından şüphelenilen ve kimliği belirsiz kişilerin girip çıkması mahallede panik yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/17/iecrop/detay-kopya-4_16_9_1608189911.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/mit-ozel-ekiple-kazi-yapmisti-gizemli-ev-panik-yaratti-6171183/"]