Dermatolog ve estetik cerrahların açtığı dava sonrası güzellik salonlarında fotoepilasyon cihazlarının kullanımı yasaklanmıştı.



Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Üsküdar’da toplanan güzellik uzmanları ve işletme sahipleri, cihazların kaldırılması sonrası iş yapamadıklarını, ortalama değeri 100 bin lira olan cihazların ise borçlarını ödemeye mecbur kaldıklarını belirterek eylem yaptılar. Eyleme katılan sektör çalışanları, verilen karar sonrası çok sayıda personelin de işsiz kaldığını dile getirdiler.

İstanbul Güzellik Uzmanları Esnaf Odası Başkanı Ayşe Aydın


EPİLASYON CİHAZLARI ÇÖPE ATILIYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Güzellik Uzmanları Esnaf Odası Başkanı Ayşe Aydın, şunları söyledi:

- Meslek lisesi ve üniversite okuyarak diploma sahibi olduk. Yıllar boyu süren eğitim ve çıraklık dönemi geçirdik. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diplomalarımızı aldık, öğrendik, öğrettik ve işimizi hakkıyla yaptık.



- Bugün ise Türk Dermatoloji Derneği’nin açmış olduğu dava neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın imzalamış olduğu yönetmelik hiçe sayılarak, 2017’de yeniden kazanmış olduğumuz meslek haklarımız, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diplomalarımız, eğitim haklarımız, 5362 sayılı Kanun ile korunan esnaf ve sanatkâr haklarımız elimizden alındı.



- Şimdi meslektaşlarımızın elindeki epilasyon cihazları çöpe atılıyor, yüklü miktarda maddi cezalar veriliyor, güzellik uzmanlarımızın salonları kapatılıyor ve tabelaları sökülüyor. Bu alınan karar, seansları devam eden müşterilerimizi mağdur etmiş ve yatırım yapan esnafımızı maddi çıkmaza sürüklemiştir.