Insider'ın haberine göre; Amazon'un fiziksel mağazalarında kasiyer olmadan ödeme yapılmasını sağlayan akıllı alışveriş sepeti Dash Cart, 2020 yılının sonlarında piyasaya sürülmesinden bu yana kullanımda sürekli bir düşüş yaşadı. Dash Cart, geçen ağustos itibarıyla beş haftadan uzun süredir açık olan mağazalardaki toplam alışveriş oturumlarının yalnızca yüzde 11 ila yüzde 15'inde kullanıldı.

Amazon ekibi, Dash Cart'ın büyük ürünler için uygun olmadığını ve tüm arabaların mağazada kalması gerektiği için kullanıcıların tercih etmediğini belirtti.

Insider elde ettiği belgelere göre; "Oturum yüzdesi olarak alışveriş sepeti kullanımında istikrarlı bir düşüş gördük" dedi.

DİĞER ŞİRKETLERE DE SATMAYI PLANLIYORDU


Alışveriş yapanların ürünleri sepete koymalarına ve ayrı ayrı kontrol etmek zorunda kalmadan onlar için otomatik olarak ödeme yapmalarına olanak tanıyan Dash Cart, Amazon'un son yıllarda gerçek mekânda faaliyet gösteren mağazalara getirdiği bir dizi yeniliğin parçası.

Dash Cart'ın popüler olmaması, Amazon'un bu tür yeni mağaza içi teknolojilerin fiziksel mağazalara daha fazla müşteri çekeceğine inancını da zedeledi. Yine de perakende devinin, fiziksel mağazalarını ve mağaza içi teknolojilerini genişletmek için iddialı planları var.

Gerilemelere rağmen, bazı müşteriler Dash Cart'ın temel özelliklerinden birini çekici buluyor: Sepette, aldıkları öğelerin listesini gösteren ekran.

Amazon, genellikle dahili olarak test ettikten sonra yeni teknoloji ve ürünleri diğer perakendecilere satmaya çalışıyor. Örneğin, ilk olarak Amazon Go mağazalarında devreye alınan kasiyersiz teknoloji, şimdi diğer marketlere satılıyor.


[old_news_related_template title="Amazon Prime'dan zam kararı" desc="Amazon, Amazon Prime'ın ücretlerini artırma kararı aldı. Şirket, yıllık üyelik fiyatlarını 20 dolar, aylık üyelik fiyatlarını ise 2 dolar artırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/05/iecrop/depophotos_17198327_16_9_1644040435.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/amazon-primedan-zam-karari-6932932/"]

[old_news_related_template title="Amazon çalışanı olmak isteyenlere sadece iki soru soruyor" desc="Jeff Bezos, potansiyel Amazon çalışanlarının zihinlerinin nasıl çalıştığını görmek için sadece iki soru soruyor. Eski Amazon çalışanı Ann Hiatt, Jeff Bezos ile yaptığı görüşmeyi ve teknoloji liderinin nelere dikkat ettiğini anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/07/iecrop/jeff_bezos-reuters-5_16_9_1641540806.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/amazon-calisani-olmak-isteyenlere-sadece-iki-soru-soruyor-6872870/"]

[old_news_related_template title="Amazon'un dijital asistanı Alexa Ay'a yolculuk için hazırlanıyor" desc="Amazon'un akıllı ses asistanı Alexa, Artemis I misyonunun bir parçası olarak Ay'a gitmeye hazırlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/06/iecrop/artemis-reuters_16_9_1641474656.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/amazonun-dijital-asistani-alexa-aya-yolculuk-icin-hazirlaniyor-6871645/"]