Yeni İklim Enstitüsü raporunda, dünyada birçok sektörde öncü şirketlerin, yıllık net sıfır karbon hedeflerinde başarısız oldukları ifade edildi.

Raporda, "Bu raporda değerlendirilen 25 şirketin tamamı, sıfır emisyon, net sıfır veya karbon nötr hedef taahhüt ediyor. Ancak 25 şirketten sadece 3'ünün bu taahhütlere ve hedeflere yakın olduğu görünüyor" denildi.

Şirketlerin bir kısmının bu hedefler konusunda orta seviyede olduğu, 12 şirketin ise yıl hedeflerine ilişkin herhangi bir emisyon azaltma girişimlerinin başarısız olduğu aktarıldı.

İNCELEMEYE TABİ TUTULMALARI GEREKİYOR

Raporda, bu şirketlerin iklim değişikliği ile mücadelede ve bu krizin çözümünde yenilikçi rol oynayacakları ifade edilerek, "Şirketler iklim krizine çözüm bulan yenilikçiler olacak, ancak incelemeye ve düzenlemeye tabi tutulmaları gerekiyor. İklim değişikliğinin azaltılması inovasyona bağlıdır; şirketler, sıfır çözümlerinin bulunmasında ve yaygınlaştırılmasında merkezi bir rol oynadı ve oynamaya devam edecek. Bu çabaların acilen hızlandırılması gerekiyor. Şirketler, taahhütlerinin ve iddialarının güvenilir olup olmadığının teyidi için yoğun bir incelemeye tabi tutulmalı ve olmadığı durumda sorumlu tutulmalıdır" denildi.
[old_news_related_template title="İklim değişikliği Everest'i de etkiledi: Erime 80 kat hızlandı" desc="Everest Dağı'nın en yüksek buzulu hızla eriyor. Yeni bir çalışma, iklim değişikliğinin Everest Dağı'ndaki en yüksek buzulun hızlı bir şekilde erimesine neden olduğunu gösteriyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/05/iecrop/everest-depophotos_16_9_1644045962.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/iklim-degisikligi-everesti-de-etkiledi-erime-80-kat-hizlandi-6933099/"]

[old_news_related_template title="İklim değişikliğine karşı karbondioksiti emen mekanik ağaç tasarladı" desc="Arizona Üniversitesi'nden Klaus Lackner, karbondioksiti atmosferden uzaklaştıran mekanik ağaç tasarladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/31/iecrop/mekanik_agac-arizonaunv_16_9_1643616585.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/iklim-degisikligine-karsi-karbondioksiti-emen-mekanik-agac-tasarladi-6922262/"]