Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın 16 Şubat günü saat 21.00 sularında hükümlü bulunduğu Maltepe Cezaevinde asılarak, intihar ettiği öğrenildi. Ölü muayene işlemlerinin ardından Arslan’ın cenazesi kesin ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Arslan'ın cenazesi, Ümraniye Ihlamurkuyu Merkez Camisi'nde, baba İdris Arslan'ın da katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Çekmeköy Yukarı Baklacı Mezarlığı'na defnedildi.



Öte yandan olayın aydınlatılması amacıyla geniş çaplı soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

2006’DA SİLAHLI SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ

Danıştay 2. Dairesi başkan ve üyeleri, 8 Şubat 2006'da başörtüsüyle ilgili verdiği kararından dolayı bazı çevreler tarafından hedef gösterilmesinin ardından 17 Mayıs 2006'da saldırıya uğramıştı. Saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan avukat kimliği ile üzeri aranmadan Danıştay'a girebilmiş, o sırada toplantı halinde olan başkan ve üyelerine kurşun yağdırmıştı.

Saldırıda, Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybederken, Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Birden, üyeler Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Kamuran Erbuğa yaralanmıştı.

Saldırının ardından kaçmaya çalışırken yakalanan Arslan yakalanmış yapılan yargılamalar sonucunda, Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'e yönelik eylemine ilişkin "kamu görevlisini yerine getirdiği görev nedeniyle tasarlayarak öldürmek" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet", silahla yaraladığı dönemin Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, üyeler Ayla Gönenç ve Ayfer Özdemir ile tetkik hakimi Ahmet Çobanoğlu'na yönelik eylemlerine ilişkin "kamu görevlisini tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan 72 yıl hapis cezası verilmişti.