Olay, 5 Mart günü Zafer Mahallesi, Canan Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın birinci katında meydana geldi. Keziban Ercan ve kızı Ayşe Soymaz'ın evde öldürülmüş halde cesetleri bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, anne ve kızın ağızlarına çorap geçirilip atkıyla boğularak öldürüldüğünü belirleyerek çalışma başlatmıştı. Çalışma kapsamında evde araştırma yapan ekipler, kapıda zorlama olmamasından şüphelinin tanıdık bir isim olduğu üzerinde durdu.
[old_news_related_template title="Bahçelievler'de anne ve kızı öldürülen katil akrabaları çıktı" desc="İstanbul Bahçelievler'de, 82 yaşındaki Keziban Ercan ve 52 yaşındaki kızı Ayşe Soymaz'ı atkıyla boğarak öldürdüğü belirlenen akrabaları Mesut Y. ve beraberindeki 5 kişi gözaltına alındı. Mesut Y.’nin cinayeti Soymaz Ailesi ile aralarında yaşanan parasal nedenlerden dolayı işlediği öğrenilirken, cinayete de hırsızlık süsü verdiği anlaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/anne-kiz_16_9_1552293013.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bahcelievlerde-anne-ve-kizi-oldurulen-katil-akrabalari-cikti-3863369/"]
KATİL TANIDIK ÇIKTI
Aile üyelerini yakın takibe alan ekipler, çevrede güvenlik kameraları ve görgü tanıklarından alınan bilgi doğrultusunda, şüphelinin Ayşe Soymaz'ın yeğeni Mesut S. olduğunu belirledi. Yürütülen takipler sonucu 27 yaşındaki Mesut S. ve beraberindeki 5 kişi gözaltına alındı.
DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
Polis araştırmasına göre, dönerci olan 27 yaşındaki Mesut S. yengesi Ayşe Soymaz'dan bir miktar borç aldı. Borcunu bir süre ödememesi üzerine yengesi Ayşe Soymaz ile aralarında tartışmalar yaşanmaya başladı. Olay günü saat 18.00 sıralarında Mesut S. yengesiyle borç konusunu konuşmak için evine geldi. Yengesiyle borç meselesini konuşurken, aralarında tartışma çıktı.
[old_news_related_template title="Bahçelievler'deki anne ve kızı atkıyla boğulmuş" desc="İstanbul Bahçelievler'de, hırsız oldukları düşünülen kişi ya da kişiler, girdikleri evde anne Keziban Ercan (82) ile kızı Ayşe Solmaz'ı (52) öldürmüştü. Vahşi cinayetle ilgili detaylar ortaya çıktı. Anne ve kızın ağızları tıkandıktan sonra atkıyla boğuldukları belirlendi. Polis, cinayete hırsızlık süsü verilme ihtimalini de değerlendiriliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/bahcelievlerdek-anne-ve-kizi-atkiyla-bogulmus_16_9_1551790952.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bahcelievlerdeki-anne-ve-kizi-atkiyla-bogulmus-3791710/"]
ATKIYLA BOĞDU
Çıkan tartışmanın alevlenmesi üzerine Mesut S. yengesi Ayşe S.'nin ağzına çorap geçirdikten sonra atkıyla boğdu. Ayşe Soymaz'ın öldüğünden emin olan Mesut S., ardından diğer odadaki Ayşe Soymaz'ın annesi Kezban Ercan'ı da aynı yöntemle boğarak öldürdü. Olaya hırsızlık için işlenmiş cinayet süsü vermek isteyen şüpheli Mesut S. Ayşe Soymaz'ın üzerindeki ziynet eşyalarını alarak kaçtı.
CENAZAYE KATILDI
Cinayetin ardından Mesut S. hiçbir şey olmamış gibi evine gitti. Mesut S., şüphe çekmemek için cenazeye katılarak diğer aile bireylerini teselli ettiği ortaya çıktı. Mesut S. ile birlikte gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. DHA
Kan donduran cinayette flaş gelişme! Cenazeye katılıp teselli etmiş
Bahçelievler'de, yengesi Ayşe Soymaz ve 82 yaşındaki annesi Keziban Ercan'ı öldürdüğü tespit edilen yeğen Mesut S. ve şüpheli 5 kişi gözaltına alındı. Mesut S.'nin olayın ardından yengesinin cenazesine katılarak diğer aile bireylerini teselli ettiği ortaya çıktı.