Özellikle amatör kulüpler tarafından sıklıkla kullanılan futbol sahası geçtiğimiz ay amatör kulüplerin ve sporcuların karşı çıkmasına rağmen ani bir kararla yıkıldı. 12 dönümlük arazide bir tekstil firmasına fabrika yapması için verildi.

CHP’Lİ VEKİL YIKILMADAN 196 GÜN ÖNCE SORDU
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun cevaplaması için futbol sahası yıkılmadan önce Ocak ayında soru önergesi verdi.
Sahanın yıkılacağı söylentileri üzerine verilen soru önergesinde Tığlı, tesislerin akıbetini sordu. Bakanlık ise 196 gün sonra önergeye cevap verdi.
BİR AY ÖNCE YIKILDI, BAKANLIĞIN HABERİ YOK
Bakanlığın kentte olup bitenden haberdar olmadığını belirten Necati Tığlı şunları kaydetti:
“Tesisin eksiklerinin giderilerek daha modern bir hale getirilmesi beklenirken, atıl olduğu ve kullanılmadığı gerekçesiyle kaldırılması yönünde çıkan haberler doğru mu, buna ilişkin Bakanlığın her hangi bir talimatı oldu mu diye sormuştum.
Önergenin üzerinden tam 196 gün geçti. Bakan Muharrem Kasapoğlu geçen hafta verdiği cevap ile Organize Sanayi Futbol Sahası’nın faal olarak kullanıldığını sporcu, öğrenci ve vatandaşlara kesintisiz hizmet vermeye devam ettiğini açıkladı. Oysa saha yıkılalı bir 1 ay oldu. Ama bakanın bunun haberi yok.”
[old_news_related_template title="Arsa işgaline karşı 34 yıldır süren mücadele" desc="Üsküdar Yavuztürk’te Kıyım ailesine ait arsa 34 yıldır işgal altında ve tüm mahkeme kararlarına rağmen Üsküdar Belediyesi buraya hukuksuz yapılan binaları yıkmıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/23/iecrop/kiyim_16_9_1661257292.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/arsa-isgaline-karsi-34-yildir-suren-mucadele-7324348/"]
[old_news_related_template title="Etiler'deki kaçak inşaat yargıya taşınıyor" desc="İstanbul Beşiktaş’taki Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde geliştirilen lüks projede imar planları Danıştay tarafından iptal edilmesine rağmen başlatılan inşaat tam gaz devam ediyor. Mimarlar Odası, ‘hukuksuz ve kaçak' inşaatı durdurmayan Beşiktaş Belediyesi, İBB ve bakanlık yetkilileri hakkında suç duyurusuna hazırlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/23/iecrop/kk_16_9_1661247312.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/emlak/etilerdeki-kacak-insaat-yargiya-tasiniyor-7323862/"]