Kar yağışı bitti mi? Kar ne zamana kadar yağacak? Hava sıcaklıkları yükselecek mi? Yapılan değerlendirmelere göre kar yurdu yavaş yavaş terk ediyor. İstanbul'da dün son güzel manzaraları yaşatan kar, bugün havanın ısınmaya başlamasıyla yavaş yavaş eriyecek. Ülkenin iç kesimlerinde ise kar birkaç gün daha zayıf etkiyle devam edecek. Pazar gününden itibaren ise ülkenin batı kesimlerinden itibaren yağmur yağışı başlayacak. İşte günün hava durumu ve beş günlük hava durumu ayrıntıları...

YURTTA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur, Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, güneybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

5-gunluk-11-ocak

11.01.2017 (ÇARŞAMBA) GÜNÜ EĞİTİME ARA VERECEK  İL VE İLÇELER

MANİSA

Manisa’daki yoğun kar yağışı nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü 3 ilçede ilk, orta ve liselerin tatil edildi. Diğer ilçelerde taşımalı eğitim verilen bazı okullarda ise okulların yine 1 günlüğüne tatil edildiği açıklandı.

Manisa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada 11 Ocak Çarşamba günü Demirci, Soma ve Turgutlu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Ahmetli, Akhisar, Kırkağaç, Köprübaşı, Salihli, Selendi, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde ise özellikle taşımalı eğitim yapılan okulların bazılarının da kısmi olarak tatil edildiği duyuruldu.

Ayrıca Alaşehir, Gölmarmara, Gördes, Kula, Sarıgöl, Saruhanlı ilçelerinde eğitim öğretime devam edileceği kaydedildi.

ISPARTA

Isparta kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan yoğun kar etkisini sürdürüyor. İl merkezinde kar kalınlığı 35 santimi geçti. Kar yağışı sonrası bugün öğleden sonra eğitim ve öğretime ara verilirken, Valilik kararıyla il merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerle taşımalı eğitim verilen okullarda 11 Ocak Çarşamba günü de eğitime ara verildiği açıklandı. Ayrıca yarın hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirtildi. Yalvaç İlçesi'nde de yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği açıklandı.

KIRKLARELİ

Kırklareli’nde, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi.Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların 11 Ocak Çarşamba günü de tatil edildiği belirtildi. Açıklamada kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

BALIKESİR

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar 11 Ocak Çarşamba günü tatil edildi. Valiliğin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, merkez Altıeylül ve Karesi ile Dursunbey ilçelerinde de olumsuz hava şartları nedeniyle özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liseler 11 Ocak Çarşamba günü tatil edildi. Erdek ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki ve kırsal mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler için 11 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildi.
Bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

ÇANAKKALE

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu akşam geç saatlerde yaptığı değerlendirme sonucu, Bozcaada İlçesi hariç kent genelinde 11 Ocak Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu.

Kentte 5 gündür aralıklarla devam eden kar yağışına, soğuk havada eklenince, Pazartesi ve Salı günü kentte ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmişti. Bugün ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan ilk açıklamada, kar yağışı ve buzlanmadan dolayı 7 İlçede okulların yarın (Çarşamba) da tatil edildiği bildirildi. Akşam geç saatlerde yapılan yeni bir değerlendirme sonucu, aralıklarla devam eden kar yağışı ile buzlanma nedeniyle Bozcaada İlçesi haricinde tüm kentte ilk ve orta dereceli okulların yarın için tatil edildiği duyuruldu.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanı engelli ve hamile personelin de 11 Ocak Çarşamba günü idari izinli sayılacağı kaydedildi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime verilen ara uzatıldı. Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle 11 Ocak 2017 tarihinde Tekirdağ ili genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir. Hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacaktır” denildi.

EDİRNE

Edirne’de sabah saatlerinden itibaren aralıklarla hafif şekilde süren kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı kısa sürede 6 santime ulaşırken, trafikte aksamalar meydana geldi. Belediye ve karayolları ekipleri yolların kapanmaması için tuzlama ve kar kürüme çalışmalarına başladı.

Edirne Valiliği kriz merkezi verilerine göre, yoğun yağışın ardından Uzunköprü ve Meriç ilçelerinin köyleri ağırlıklı olmak üzere 60 köy yolu ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri sürücülerin kar lastiği ya da zincirle yola çıkılması konusunda uyarılarda bulundu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye kadar düştüğü kentte kar yağışının yoğun şekilde devam edeceği belirtildi.

ANTALYA


Kar yağışının yoğun şekilde etkisini sürdürdüğü Akseki genelinde, okulların 11 Ocak Çarşamba günü 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Tatil kararı belediye anons sisteminden halka duyuruldu.

BOLU

Bolu Valiliği, 3 ilçede eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Bolu Valiliği, devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü Gerede, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

ORDU

Ordu'da etkili olan kar yağışı sebebi ile bazı ilçe ve okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İkizce ilçemizdeki tüm okullarda, Korgan ve Kumru ilçelerinde taşımalı eğitim yapan okullarda, Akkuş ilçesinde ise Fatih Ortaokulu, İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer tüm okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

BURDUR

Burdur’da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 11 Ocak Çarşamba günü ara verildiği açıklandı. Burdur Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Kar yağışı sonrası yaşanabilecek don ve buzlanma olayları nedeniyle 11 Ocak 2017 çarşamba günü Burdur il merkezi ve ilçelerinde milli eğitime bağlı taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin, eğitim ve öğretimine bir gün süreyle ara verilmiştir.”

KONYA

Konya’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezindeki 3 ilçe ile birlikte toplam 23 ilçe eğitim ve öğretime 11 Ocak 2017 çarşamba günü 1 gün ara verildi.

Konya Valiliği tarafından, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ilçeler Selçuklu, Meram ve Karatay başta olmak üzere Derbent, Doğanhisar, Yunak, Sarayönü, Güneysınır, Bozkır, Seydişehir, Akşehir, Beyşehir, Hüyük, Ilgın, Tuzlukçu, Ahırlı, Hadim, Yalıhüyük, Çeltik ve Akören’de ilk ve orta dereceli okullar 11 Ocak 2017 çarşamba günü olmak üzere 1 gün tatil edildi.

Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirtildi. Ayrıca Selçuklu Üniversitesi’nde de eğitime 11 Ocak 2017 çarşamba günü ara verildi.

NİĞDE

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde aşırı tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 11 Ocak 2017 çarşamba günü tatil edildi.

Ulukışla Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe geneli ve köylerindeki aşırı tipi ve yoğun kar yağışından dolayı 11 Ocak Çarşamba günü okulların bir günlüğüne tatil edildiği belirtildi.

DENİZLİ

Hava muhalefeti nedeniyle Denizli’nin bazı ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada “Acıpayam ve Çameli İlçelerimizde yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 11.01.2017 Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün ara verildi.
Bu ilçelerimizin yanısıra, Beyağaç’a bağlı Kızılcaağaç Mahallesi Ürküt ve Kerimler yerleşim yeri, Kapuz Mahallesi Serverler yerleşim yeri ve Pınarönü Mahallelerindeki taşımalı öğrenciler, Pamukkale’ye bağlı Cankurtaran, Akdere, Güzelpınar, Gözler, Belenardiç, Uzunpınar’daki okullar ve bölge yerlerden taşımalı eğitim gören öğrencilere, Çardak’a bağlı Söğüt Mahallesinde yer alan Söğüt İlk ve Ortaokulu ile Söğüt Mahallesinden gelen taşıma kapsamındaki öğrenciler, 11/01/2017 Çarşamba günü 1 gün idari izinli sayılacaktır.” denildi.

[old_news_related_template title="12 Ocak okullar tatil mi? İstanbul için yarın kar tatili var mı?" desc="İstanbul'da öğrenciler kar tatilinin 3. günündeler. Peki 12 Ocak okullar tatil mi; İstanbul Valisi Vasip Şahin Twitter'dan açıklama yaptı mı? İşte İstanbul'da okulların tatil edilmesiyle ilgili son durum..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/konya_29_aralik_kar_tatili_ve_konya_detayli_hava_durumu_1482917810_4262.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/12-ocak-okullar-tatil-mi-istanbul-icin-yarin-kar-tatili-var-mi-1615831/"]