Enginar mevsimi gelmişken enginar nasıl yapılır? Kaç kaloridir? soruları da diyet yapan ya da karaciğerinde problem olan kişilerce araştırılıyor. İşte nikotin ve alkolün vücuttan kolay atılmasını sağlayuan leziz enginar tarifi ve kalori miktarı... ENGİNAR YEMEĞİ NASIL YAPILIR? Malzemeler Pişirmek için: 4 adet büyük boy enginar 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 limonun suyu tuz 2 adet kesme şeker üzerini geçecek kadar su Garnitürü için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 adet küçük boy havuç 1 adet küçük boy patates 1 çay bardağı bezelye tuz Üzerine: dereotu 1/2 limonun suyu Hazırlanışı Öncelikle enginarları pişirmek için; tencereye enginarları dizin. Ayrı bir kapta, un, şeker, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırıp enginarların üzerine dökün. Önce orta ateşte kaynamaya sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayana kadar kaynatın. Ayrı bir tencerede zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavurun. Kavrulan soğan ve sarımsağa tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız patates,havuç,bezelyeyi ve tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yeteri kadar pişen enginarların üzerine hazırladığımız garnitürü ekleyin. Enginarın suyundan suyundan hepsinin üzerine bir kaç kaşık gezdirin. Enginarın suyu enginarların atında kalmalı, eğer fazlaysa birazını dökün. Yarım limonun suyunu enginarların üzerine paylaştırın ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın. Servisten önce üzerine kıyılmış dere otu serperek soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz. 1 porsiyon enginar (Yaklaşık 150 gram haşlanmış enginar) 30 (Kcal) kaloridir