Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kolay fellah köftesi tarifi: Vejeteryanlar için alternatif bir köfte! İşte fellah köftesinin yapılışı…
Kolay fellah köftesi tarifi: Vejeteryanlar için alternatif bir köfte! İşte fellah köftesinin yapılışı…
Adana, Hatay, Elazığ ve daha birçok yörede değişik isimlerle bilinen ve tadına doyum olmayan Fellah köftesi oldukça besleyici ve doyurucu bir yemektir. Bulgur ile yapılan bu yemek tarifi ana yemek olarak ya da ana yemek yanında verebileceğiniz bir aperatif olarak da sunabilirsiniz. İşte sofralarınıza bambaşka bir lezzet sunabileceğiniz Fellah köftesi malzemeleri ve yapılışı…
Sozcu.com.tr
Gurme 15 Nisan 2019 - 17:42

Değişik yörelerde, değişik isimlerle anılan Fellah köftesi bir kere tadınca asla vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet. Fellah köftesi tarifi ağır ve zor gibi görünse de aslında pratik bir tariftir. İşte fellah köftesi malzemeleri ve tarifi…

FELLAH KÖFTESİ MALZEMELERİ

Köfteler için;
2 bardak köftelik bulgur (İnce bulgur)
3 bardağa yakın sıcak su
1 bardak un
1 yumurta
Kimyon
Karabiber
Tuz
1 kaşık biber salçası
Sos için;
½ bardak zeytinyağı
Pul biber
1 bardak rendelenmiş domates
½ kaşık biber salçası
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

FELLAH KÖFTESİ YAPILIŞI

Önce köfteleri hazırlamakla başlayabilirsiniz. Geniş bir kabın içerisine köftelik bulgurları koyup üzerine sıcak suyu ekleyin. Kabın kapağını kapatıp bulgurun şişmesi bekleyin. Bulgurlar şiştikten sonra üzerine yumurtayı ve biber salçasını da ekleyin. Karıştırırken unu da ekleyip yoğurun.
Bu malzemeler tüm bulgura eşit şekilde dağıldıktan sonra tuzunu ve karabiberini de ekleyip yoğurmaya devam edin. Ardından şekil verme işlemi için ellerinizi hafifi ıslatın. Hamurdan bir çay kaşığı kadar alın yuvarlayın ve ardından parmağınızla çukur yapacak şekilde bir kenarına bastırın.
Geniş bir tepsiye un koyup şekil verdiğiniz köfteleri harmanlayın.

Kaynayan suyun içine attığınız harmanlanmış köfteler yaklaşık 15 dakika kadar pişmeli. Piştikten sonra süzerek borcama aldığınız köfteleri soğumaya bırakın. Bu esnada bir tavanın içinde sosu hazırlayabilirsiniz.

Zeytinyağını koyduğunuz tavaya biber salçasını alın. Üzerine domatesleri ve sarımsağı ekleyin.

Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek borcamın içine alın. Birkaç dakika kavurduktan sonra baharatları ve tuzu koyun. Bu şekilde kavurmaya devam edin. İşlem bitince borcamın içindeki köftelerinizin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Maydanoz ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Son güncelleme: 23:19 - 15.04.2019