En çok tanınan Fransız tatlılarının başında Magnolia geliyor desek yanlış olmaz. Hafif olmasından dolayı daha fazla tercih edilen Magnolia, süt tatlılar listesinin en çok rağbet gören tatlılarından biridir. Yapılması sadece 15 dakika sürecek magnolia tatlısı nasıl hazırlanır? Magnolia tatlısı için hangi malzemeler kullanılır? En nefis magnolia tarifi haberimizde… MAGNOLİA TATLISININ HAZIRLANIŞI Geniş bir tencereye süt, şeker ve yumurtayı alın kısık ateşte pişirmeye başlayın. Sıvı karışımın içerisine elekten geçirilmiş un ve nişastayı ekleyin. Karışımı homojen olana kadar çırpın. En son karışıma kremayı ekleyin, kremayı karışıma mikser yardımıyla yedirdikten sonra muhallebiyi ocaktan alın. Ayrı bir kapta yulaflı bisküvi ve bebek bisküvisini ezin ya da robottan geçirin. Muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra magnolia kabına bir kat bisküvi, bir kat muhallebi olacak şekilde yerleştirin. İsterseniz magnolia tatlısı üzerine, yanlarına mevsim meyveleri (çilek, muz, kiv gibi) serpiştirebilirsin. Soğuduktan sonra magnolialar servise hazır. Afiyet olsun… MAGNOLİA TARİFİ MALZEMELERİ 1 litre süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağından 1 parmak az şeker 1 yumurta sarısı 1 kutu sıvı krema (200 ml.) 1 paket yulaflı bisküvi 10 tane bebek bisküvisi Mevsim meyveleri (Çilek, muz, kivi..)