Mantar çorbası denince hemen herkesin aklına kremalı mantar çorbası gelir. Peki ya krema sevmeyenler… İşte tam da onlar için sağlıklı, lezzetli bir tarif hazırladık. Sütlü mantar çorbası tarifi ile ilkbahar akşamlarında harika bir menü hazırlayabilirsiniz. Tadı damağınızda kalacak sütlü mantar çorbası malzemeleri ve tarifi için hazırlıklara başlayalım… SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI MALZEMELERİ 1 paket mantar 1 havuç 2 kaşık un 3 bardak süt 6 bardak su 4 kalık yağ Tuz Karabiber Sosu için; ½ kaşık tereyağı ½ kaşık kırmızı toz biber Dereotu SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI YAPILIŞI Öncelikle mantarları 15 dakika sirkeli suda bekletin. Ardından iyice yıkayıp küçük küçük doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Havuçlarınızı rendeleyip bu yağda kavurun. Birkaç dakika kavurduktan sonra 2 bardak su koyup pişmeye bırakın. Başka bir tencerenin içinde 2 kaşık un ve 1 kaşık sıvı yağı kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra üzerine 4 bardan suyu ve sütü ekleyin. Pişen havuçları ve mantarı ekleyin. Tuzunu ve baharatını atın. Pişmeye bırakın. Arada karıştırın. Üzerindeki sosu için tereyağını eritin ve kırmızı biberle karıştırın. Kâselerinize aldığınız çorbanın üzerine ya da direk tencereye dökebilirsiniz. Dereotuyla servis edin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Yayla çorbası yapılışı: İşte yoğurt çorbası malzemeleri ve tarifi..." desc="Yayla çorbası tüm mutfaklarınızın vazgeçilmez çorbalarından biridir. Besleyiciliği, pratikliği ve tadı ile çok tercih edilen bir lezzet olan yayla çorbası hemen her evde sıkça pişer. İşte yayla çorbası malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/08/iecrop/yayla-corbasi-shutterstock_16_9_1554737961.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/yayla-corbasi-yapilisi-iste-yogurt-corbasi-malzemeleri-ve-tarifi-szcu9/"]