Açılışı İdil Biret yapacak
Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi her yıl olduğu gibi bu yılda sanat sezonunu 10 Ekim Doğum günü olan Leyla Gencer’e itafen, 11 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret ve usta sınıfı öğrencilerinin de sahne alacağı Beethoven eserleriyle açıyor.
Sanat hayatına Fransa, İngiltere, İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerden aldığı sayısız ödül sığdıran, ülkemizde 1971 yılında çıkan kanunla ilk devlet sanatçılarımızdan olan İdil Biret, 2007 yılında Chopin'in bütün piyano eserlerinin kayıtları ve konser icraları ile Polonya kültürüne yaptığı katkılar nedeniyle Polonya'nın en üst nişanı olan yüksek liyakat madalyasına layık görüldü.
İlk kaydına sekiz yaşında Fransız radyosu stüdyolarında giren İdil Biret, o günden bu yana EMI, Decca, Naxos gibi firmalar ile radyo ve televizyonlar için 100'ü aşkın kayıt yaptı. Türkiye müzik alanının en yetenekli sanatçılarından birisi olan Biret, Beethoven’in Op. 109, Ilgın Uysal Op. 28. ‘Pastoral’, Zeynep Ülbeği Op. 27 No. 2‘Ayışığı’ , Emre Nurbeyler Op. 53 ‘Waldstein’ ve Ufuk Altıntaş Op. 22 Piyano sonatları ile 11 Ekim Çarşamba günü Saat 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde olacak.
[old_news_related_template title="Fazıl Say, Beethoven'ın eserlerini seslendirecek" desc="Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, '29. Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları'nın açılış konserinde Ludwig van Beethoven repertuvarından özel bir seçkiyi seslendirecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/fazilsay2-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/fazil-say-beethovenin-eserlerini-seslendirecek/"]