Patlıcanın her haline âşık olup vejetaryen olanların tadına doyamayacağı bir lezzet olan imambayıldı aslında sofralarımızın en geleneksel yemeklerinden biridir. Kıymasız bol soğan ve sarımsaklı bir iç harç ile patlıcanın tadına doyacağınız bir tarif olan imambayıldı bazen meze olarak bazen zeytinyağlı güzel bir başlangıç olarak sunulabiliyor. İşte imambayıldı malzemeleri ve ayrıntılı tarifi… İmambayıldı malzemeleri -4 tane orta boy patlıcan -3 tane kuru soğan -4 diş sarımsak -3 tane orta boy yeşilbiber -3 tane orta boy domates -½ kaşık domates salçası -5 kaşık zeytinyağı -Maydanoz -½ çay kaşığı tuz -Bir tutam karabiber -1 çay kaşığı toz şeker -1 bardak sıcak su İmambayıldı tarifi Sarımsak ve soğanları ince ince doğrayın. Biberleri de ikiye bölün astından yine doğrayın. Domatesleri de küp küp doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın. Tüm doğrama işlemlerinin ardından geniş bir tavanın içinde soğanları zeytinyağının içinde kavurmaya başlayın. Sarımsakları da ekleyin. Ardından biberleri ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ve salçayı ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra baharatlarını ve şekeri koyun. Son olarak suyunu ekleyin. Yaklaşık 5 dakika pişirin. Daha sonra maydanozları ekleyin ve soğuması için ocaktan alıp bekletin. Kabuklarını alacalı bir şekilde doğradığınız patlıcanları büyüklerse ikiye bölün. Çok az bir yağda kızardın. Yumuşayıp renk alınca havlu kağıt üzerine alın. Fırın tepsinizin içine içleri üste gelecek şekilde dizin. İçlerini açın harcı koyun. Tepsiye çok az salçalı su yapıp dökün. 180 derecede 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Fırında patlıcan kebabı… Köfteli patlıcan kebabı yapımı" desc="Kebap salonlarının en efsane lezzetlerinden biri olan patlıcan kebabını mutfağınızda pişirmeye ne dersiniz. Nefis mi nefis bir köfteli fırında patlıcan kebabı tarifi ile kebapçılara taş çıkaracak cinsten bir ziyafet hazırlayabilirsiniz. İşte sevdiklerinize farklı bir menü sunabileceğiniz fırında patlıcan kebabı malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/22/iecrop/firinda-patlican-kebabi_16_9_1574422674.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/firinda-patlican-kebabi-kofteli-patlican-kebabi-yapimi-szcu9/"] [old_news_related_template title="Patlıcan musakka fırında nasıl yapılır? Musakka tarifi…" desc="Türk mutfağının en klasik lezzetlerinden biri olan musakka patlıcanın en şahane hallerinden biridir. Suyuna ekmek banmadan yenmeyecek bir lezzet olan patlıcan musakka aynı zamanda Orta Doğu ve Balkan ülke mutfaklarında da yaygındır. Peki, patlıcan musakka fırında nasıl yapılır? İşte tadına doyamayacağınız patlıcan musakka tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/31/iecrop/patlican-musakka_16_9_1572519846.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/patlican-musakka-firinda-nasil-yapilir-musakka-tarifi/"] [old_news_related_template title="Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması tarifi: Patlıcan dolması nasıl yapılır?" desc="Eğer bugüne kadar hiçbir şekilde kuru patlıcan dolması yemediyseniz çok büyük bir lezzeti kaçırmışsınız demektir. Hem pratik hem de aşırı lezzetli olan kuru patlıcan dolması özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinde çok meşhur lezzetlerden biridir. İşte kuru patlıcan dolması için gerekli malzemeler ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/30/iecrop/kuru-patlican_16_9_1569855521.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/zeytinyagli-kuru-patlican-dolmasi-tarifi-patlican-dolmasi-nasil-yapilir-szcu9/"]