IŞİD'in HIV virüsü bulaşan militanları intihar bombacısı olarak 'kullandığı' ileri sürüldü. IŞİD'in örgüt yapısı ve eylemlerinin işleyişine dair yeni bir iddia ortalığı karıştırdı. İddiaya göre, seks kölelerinden HIV virüsü kapan IŞİD militanlarının intihar bombacısı olmaya zorlandığı belirtildi.

16 MİLİTAN HIV VİRÜSÜ KAPTI

Kürt haber ajansı ARA’dan Mirror'un aktardığı habere göre, Suriye’nin doğu bölgesi Deyr ez-Zor’da 16 IŞİD militanına HIV teşhisi kondu. IŞİD’in seks kölesi yaptığı iki Faslı kadından HIV kaptıkları bildirilen militanların karantinada tutuldukları bilgisi paylaşıldı. Ajansa bilgi veren bir sivil toplum örgütü üyesi, IŞİD’in HIV pozitif teşhisi konan militanlarını intihar bombacısı olmaya zorladığını öne sürdü. Bölgede bulunan bir doktor, El Meyadin’deki örgüt yöneticilerinin virüs bulaşan militanların karantinaya alınmasını istediklerini aktardı.

ÖRGÜT İÇİNDE PANİK HAVASI

Üç ay önce Haseke’deki militanlardan birinin Ezidi seks kölesi kadınlardan birine HIV bulaştırdığı ortaya çıkmıştı. Kadının daha sonra başka bir IŞİD militanına satılması örgüt içinde "paniğe" neden olmuştu.

IŞİD yine bir tarihi yok etti

IŞİD yine bir tarihi yok etti