TÜRKİYE’nin önde gelen baklava üreticisi Hacı Sayid, Avustralyalı kahve zinciri Gloria Jean’s Coffees’in temsilciliğini alarak, kahve sektörüne de girdi. Hacı Sayid Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Dinçerler, “Oğlum Mehmet askerden döndükten sonra iş arayışındaydı, Mehmet için kahve markasını aldım” dedi.Gloria Jean’s’in eski ortaklığının sona ermesinin ardından Türkiye’de temsilcilik arayışına başladığını belirten Grup DNC Genel Müdürü Emrah Bilgin, 1 milyon dolar karşılığında Türkiye’deki isim hakkını satın aldıklarını söyledi.
20 milyon liralık yatırım
Bilgin, şu ana kadar 5 milyon TL yatırım yaptıklarını yıl sonuna kadar yatırım miktarının 20 milyon TL’yi bulacağını söyledi.
Mehmet Dinçerler ise kahve işinden anladığını, Gloria Jean’s Coffees’in marka değerinin büyük olduğunu belirterek,”Türkiye’nin her tarafında büyüyeceğiz. Diyarbakır’da anlaşma yaptık, Diyarbakır’a da Gloria Jean’s Coffees açacağız” diye konuştu. Aydın DEMİR