Yazın yaklaşması ile birlikte taze sebzeler de tezgâhlarda ve mutfaklarda yerini aldı. O eşsiz sebzelerden biri de kabak… Zengin içerikli kabak yemeği ile hem taze sebze tüketmiş olursunuz hem de eşsiz bir ziyafet çekmiş olursunuz. Vitamin içeriği ile sağlık açısından kıymetli bir sebze olan kabak ile farklı tariflerle birçok lezzet yapabilirsiniz. İşte o lezzetlerden biri olan kabak yemeği malzemeleri ve tarifi… KABAK YEMEĞİ MALZEMELERİ 5 tane kabak 1 soğan 2 domates 2 domates 3 diş sarımsak 1 kaşık salça 2 kaşık pirinç Karabiber Tuz 3 kaşık zeytinyağı Dereotu Maydanoz KABAK YEMEĞİ YAPILIŞI Soğanları yemeklik doğrayın ve yağda kavurun. Üzerine küçük küçük doğradığınız biberleri de ekleyin. Domatesleri de doğrayıp üzerine ekleyin. Bunlar hafif kavrulunca doğradığınız kabakları ilave edin. Sarımsakları ve yıkadığınız pirinçleri de ekleyin. Tüm malzemelerinizi ekledikten sonra üzerine bardak su ve baharatları da koyup ağzını kapatın. Pirinçler yumuşayınca yemeğiniz hazır olur. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Karnıyarık tarifi: Karnıyarık nasıl yapılır?" desc="Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan karnıyarık, patlıcanın en lezzetli hallerinden biridir. Sebze ve et yemeğini bir arada görmek isteyenler için iyi bir seçenek olan karnıyarık özellikle yaz günlerinde çok tercih edilir. İşte karnıyarık malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/08/iecrop/karniyarik-shutterstock_16_9_1554736469.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/karniyarik-tarifi-karniyarik-nasil-yapilir-szcu9/"]